Taylor Swifts hemliga lapp skapade köer

Taylor Swift skriver Spotify-historia med sitt nya album. På lördagen, under Skivaffärens dag, köade swifties för att komma åt en hemlig, ”handskriven” lapp från världsstjärnan i ett begränsat antal skivor, skriver The Guardian. ”Det är en ära att få anförtro er mina känslor.” hälsar artisten.

ANNONS
|

Rapporter har duggat tätt om rekord på Spotify för Taylor Swift efter släppet av nya dubbelalbumet ”The tortured poets departement”. Enligt brittiska The Guardian strömmades hennes skiva den 19:e april fler än 300 miljoner gånger på en dag – vilket skriver Spotifyhistoria.

Dagen efter, lördagen 20 april, firades Skivaffärens dag (Record store day) över hela världen, en internationell påminnelse om små privatägda fysiska skivbutiker som kämpar på. En del album och skivor pressas i små upplagor upp specifikt för Skivaffärens dag.

Taylor Swift: ”En ära att få anförtro er mina känslor”

Även om släppet av Taylor Swifts album inte specifikt har synkats med Skivaffärens dag har en ”handskriven” lapp – den ska i alla fall ha ett handskrivet utseende – från vad som uppges vara ”Taylor Swifts skrivbord” enligt The Guardian stoppats in i ett begränsat antal exemplar av ”The tortured poets departement”. Lappen berör just Skivaffärens dag:

ANNONS

”Happy Record Store Day!!” börjar meddelandet från Taylor Swift till fansen, likt ännu en av de ledtrådar hon är känd för att sprida ut och lämna över till fansen att dechiffrera.

”Från djupet av mitt hjärta vill jag tacka er för att ni välkomnar The Tortured Poets Department till er skivsamling och in i ert liv. Mitt mål är att skapa ett minne ni kan bevara och behålla för alltid. Varje gång ni bläddrar i den här poesisamlingen ska ni känna det, och i varje hemlig tanke jag hällt in i detta arbete. Det är en ära att få anförtro er mina känslor.”

Den exklusiva lappen avslutas därefter med ett enkelt ”Kärlek, Tayor”.

Den 17 maj kommer Taylor Swift till Stockholm och Friends arena med sin ”Eras”-turné – och sitt nysläppta rekord-dubbelalbum i bagaget.

Tre Sverigekonserter blir det, 17 -19 maj, innan den 34-åriga världsstjärnan från Pennsylvania reser vidare.

LÄS MER:Biljettkaos när Taylor Swift kommer till Sverige

LÄS MER:Recension: Taylor Swift - ”The Tortured poets department”

LÄS MER:Taylor Swift – nu är stjärnan officiellt dollarmiljardär

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS