Taylor Swift dominerade Grammy-galan i Los Angeles i februari när hon vann årets album för fjärde gången.
Taylor Swift dominerade Grammy-galan i Los Angeles i februari när hon vann årets album för fjärde gången. Bild: Jordan Strauss

Taylor Swift – nu är stjärnan officiellt dollarmiljardär

Nyligen blev hon historisk på Grammygalan. The Eras-turnén har omfattat 152 shower på fem kontinenter. Nu är den 34-åriga sångerskan Taylor Swift också med i dollarmiljardärs-klubben – enligt Forbes.

ANNONS
|

I våras slog Taylor Swift rekord på Grammygalan när hon för fjärde gången vann kategorin Årets album. Vinsten innebar att hon gick om Stevie Wonder, Paul Simon och Frank Sinatra, som alla vunnit kategorin tre gånger, enligt Time Magazine.

Swift har sammanlagt blivit nominerad till 52 Grammys och vunnit 13. Under kvällen passade hon också på att avslöja en hemlighet: 19 april släpps ”The tortured poets department” som är hennes elfte studioalbum.

Sedan Forbes nu släppt sin årliga miljardärslista för 2024 står det klart att Taylor Swift är en i gänget.

Turnén en bidragande orsak till förmögenheten

Artistens framgångsrika The Eras-turné ska enligt affärstidningen ha bidragit till att förmögenheten vuxit till 1,1 miljarder dollar, motsvarande drygt 10 miljarder svenska kronor.

ANNONS

Forbes beräkningar bygger på Swifts inkomster från musiken, turnén samt de fastigheter hon äger. Enligt affärstidningen är Swift den enda musiker som tjänat så mycket pengar enbart på sitt låtskrivande och artisteri.

Taylor Swifts förhållande till NFL-spelaren Travis Kelce har om möjligt bidragit till att göra sångerskan ännu mer känd. Nu är den 34-åriga sångerskan en av 265 personer som adderats till listan med miljardärer.

LÄS MER:"Swifties” i alla åldrar glittrade på Taylor Swifts filmpremiär

LÄS MER:Swifts rekordfilm till Disney+

LÄS MER:Barbie, girl math och Taylor Swift – 2023 var flickans år

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS