Tareq Taylor lämnar ”Trädgårdstider”

Efter 14 år lämnar kändiskocken Tareq Taylor SVT-programmet ”Trädgårdstider”. Han kommer inte medverka i den säsong som spelas in just nu, skriver SVT i ett pressmeddelande.
”Det är ett speciellt program och ett speciellt gäng som jag verkligen kommer att sakna”, säger Tareq Taylor själv.

ANNONS
|

Tareq Taylor lämnar Malmö för Stockholm, och därmed också långköraren ”Trädgårdstider”. Han har varit med i programmet sedan 2009 tillsammans med Pernilla Månsson Colt.

”Trädgårdstider” spelas in i Skåne, de senaste tre säsongerna på en gård i Lunds kommun som tidigare stod övergiven.

”I och med Tareqs flytt till Stockholm får han helt enkelt inte ihop sitt liv med vårt utdragna inspelningsschema. Vi kommer att sakna honom väldigt mycket men har all förståelse och respekt för hans beslut”, säger projektledaren Jonas Gunnarsson i pressmeddelandet.

I stället ersätts Taylor av den danske stjärnkocken Adam Aamann. Han driver sex restauranger i Köpenhamn och mottog 2007 den Danska gastronomiska akademiens hedersdiplom för sin insats att främja det danska smörrebrödet. Han har också skrivit flera kokböcker och medverkat i matprogram i Danmark. Han bor med sin familj på Österbro i Köpenhamn och har en stor köksträdgård som levererar råvaror till hans restauranger.

ANNONS

”Jag är mycket entusiastisk över att ha fått möjligheten att bli en del av Trädgårdstider som är ett populärt program även här i Danmark”, säger Adam Aamann.

Flyttar till Stockholm med Sofia ”PT-Fia” Ståhl

Pernilla Månsson Colt hoppas på en sömlös övergång till sin nya programledarkollega.

”Det känns jättespännande att få in Adam i vårt gäng. Han lagar fantastisk mat och är otroligt intresserad av att odla så det känns som han kommer att passa in till hundra procent. Han har dessutom humor vilket är viktigt i vårt program”, säger hon.

”Trädgårdstider” sänds just nu på SVT och har den här veckan börjat inspelningarna av en ny säsong för sändning 2024.

Tareq Taylor har gjort flera egna tv-produktioner och skrivit storsäljande kokböcker. Han har startat ett bolag ihop med flickvännen Sofia Ståhl, även känd som PT-Fia. Paret har bland annat föreläst tillsammans och bor nu tillsammans i Stockholm.

”Trädgårdstider har varit otroligt viktigt för mig och är något av det allra roligaste jag fått göra. Det är ett speciellt program och ett speciellt gäng som jag verkligen kommer att sakna”, säger Tareq Taylor.

LÄS MER:Folkkäre profilen Tareq Taylor säljer sin lägenhet

LÄS MER:Så bra är de nya kändisvinerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS