Sven-Bertil Taube på Lisebergs stora scen.
Sven-Bertil Taube på Lisebergs stora scen. Bild: Anders Hofgren

Sven-Bertil Taube återvänder till Liseberg

Sensommar och Sven-Bertil Taube på Lisebergs stora scen är sedan länge tradition. Och i augusti är det dags igen.

ANNONS
|

En vecka innan nöjesparken öppnar grindarna för 2019 fortsätter man boka in artister.

Och i vanlig ordning dyker Sven-Bertil Taube upp och sjunger ut sommaren, och publiken kan vänta sig en salig blandning av Evert Taubes låtskatt blandat med eget låtmaterial.

Sina 84 år till trots har Sven-Bertil Taube några intensiva år att blicka tillbaka på. Hans medverkan i tv-programmet "Så mycket bättre" ihop med samarbeten med Håkan Hellström och grammisbelönade skivan "Hommage" från 2014 har gett karriärer ny andning.

I höstas kom nya albumet "Så Länge skutan kan gå, vol. 2", med nyinspelningar av flera av Evert Taubes sånger som Sjösalavår, Fritiof Anderssons paradmarsch och Änglamark. I juni gästar han dessutom Stora teatern med föreställningen "Påklädaren", som 2018 gick för fulla hus på Dramaten.

ANNONS

LÄS MER:Liseberg öppnar nytt musikområde

Liseberg har i vanlig ordning satsat stort på livemusiken. Och förutom att boka akter som Band of Horses, Kraftwerk, Tove Styrke och Linnea Henriksson till Stora scenen öppnar man också ett nytt musikområde vid Polketten, med restauranger och en ny scen, "Lilla scenen", till vilken man bokat ett 40-tal artister.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS