Sufjan Stevens drabbad av ovanlig autoimmun sjukdom

Singer-songwritern Sufjan Stevens har drabbats av ett ovanligt neurologiskt syndrom som gjort honom förlamad i armar och ben. Det rapporterar flera internationella medier.
”Jag vaknade upp en morgon och kunde inte gå”, skriver artisten i ett långt inlägg på sociala medier.

ANNONS
|

Indie-musikern Sufjan Stevens öppnar i ett inlägg på Tumblr upp om att han blivit diagnosticerad med Guillan-Barrés syndrom, rapporterar bland andra Variety. Syndromet är en ovanlig neurologisk sjukdom där kroppens immunsystem attackerar nerverna med förlamning i armar och ben som följd. Stevens berättar att han vaknade upp för en månad sedan och inte kunde gå.

”Mina händer, armar och ben var avdomnade och det stack i dem. Jag hade ingen styrka, ingen känsel och ingen rörelseförmåga”, skriver han och berättar vidare att hans bror körde honom till sjukhuset där han fick genomgå en rad tester. Till sist fick han diagnosen.

ANNONS

Stevens berättar att han fått behandling för att inte sjukdomen ska sprida sig till lungorna, hjärtat och hjärnan.

”Jag tillbringade runt två veckor, fast i sängen, medan mina läkare gjorde alla möjliga saker för att hålla mig vid liv och stabilisera mitt tillstånd. Jag är vid liv tack vare dem.”

Ska lära sig gå igen: ”Jag vill bli frisk!”

Han befinner sig fortfarande på sjukhus där han genomgår ”intensiv” fysioterapi för att få kontroll över sin kropp och lära sig gå igen.

”Det är en långsam process, men de säger att jag kommer ’återhämta mig’, det tar bara väldigt mycket tid, tålamod och hårt arbete”, skriver han och fortsätter:

”Jag är beslutsam om att bli frisk, jag är vid gott mod och är omgiven av ett jättebra team. Jag vill bli frisk!”

Sufjan Stevens släpper sitt nya album ”Javelin” den 6 oktober, men har på grund av sjukhusvistelsen inte kunnat delta något i marknadsföringen för skivan. Stevens har nått stora framgångar med sin lågmälda, gitarrbaserade musik. Några av de kändaste låtarna är ”Fourth of July” från 2015 och ”Mystery of love” från soundtracket till filmen ”Call me by your name”.

LÄS MER:Skid Row skjuter upp spelningar på grund av Grönwalls hälsa

LÄS MER:Rihanna och Asap Rocky visar upp sonen Riot Rose för första gången

LÄS MER:Biobesökare i Paris fick vägglöss

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS