Erik Friman alias Fricky på Way out west 2018. I år kommer han till Nefertiti.
Erik Friman alias Fricky på Way out west 2018. I år kommer han till Nefertiti. Bild: Thomas Johansson/TT

Stora artister till Nefertitis festivalsommar

Det blir en sommarfestival i miniatyr på Hvitfeldtsplatsen i år. I juli och augusti står några av Sveriges största artister på Nefertitis scen och konserterna går att följa från en storbildskärm på uteserveringen.

ANNONS
|

För ett år sedan tog ett nytt gäng över driften av anrika Nefertiti, efter att jazz- och nattklubben begärts i konkurs. I sommar har uteserveringen byggts ut med plats för ungefär 60 bord med fyra sittplatser vid varje. Nu släpps också sommarens konsertprogram, som Nefertiti tagit fram tillsammans med arrangören Luger.

LÄS MER:Här är Göteborgs bästa uteserveringar

Artister som Fricky, Frida Hyvönen och Timbuktu kommer att uppträda och 100 biljetter släpps per konsert. Biljetterna kan bara köpas i par eller om fyra och publiken kommer att placeras vid avgränsade bord inomhus. Det kommer också gå att se konserterna via storbildskärm på uteserveringen, i mån av plats.

ANNONS

Nefertiti har fått stöd från Kulturrådet för att kunna arrangera konserterna.

LÄS MER:Trots namnstriden: nu öppnar Nefertiti sin sommarterrass

Fakta: De spelar på Nefertiti i sommar

1 juli – Mapei

2 juli – Franska Trion

7 + 8 juli – Parham

14 juli – Broder John

21 juli – Vacation Forever + Jelly Crystal

22 juli – Zikai & Janice

29 juli – Erik Lundin

4 augusti – Mattis

5 augusti – Fricky

11 augusti – Sibille Attar

12 augusti – ViVii

18 + 19 augusti – Timbuktu & MASAKA Trio

26 + 27 augusti – Frida Hyvönen

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS