Virginia & The Flood spelade på den publikfria stödgalan på Pustervik.
Virginia & The Flood spelade på den publikfria stödgalan på Pustervik. Bild: Fredrik Nystedt/Rockfoto.nu

Stödgalan gav över en miljon kronor till Pustervik

Under påskafton plockas sändningen från Pustervik ned från GP. Med närmare 100 000 visningar och en miljon kronor till Pusterviks verksamhet gjorde den verkligen skillnad.
– Gensvaret var så mycket större än vi vågat hoppas på, säger Pustervik vd Daniel Levin.

ANNONS
|

Med bland annat Sarah Klang, Daniel Norgren och Slowgold på scenen skapade GP:s sändning från Pustervik i lördags stort engagemang. Hos GP:s läsare och hos dem som vill att Pustervik ska finnas kvar efter corona.

Redan under sändningen började det ticka in pengar till stöd för Pustervik. När nu Daniel Levin, vd, sammanfattar intrycken är det med en positiv känsla.

– Jag talar för alla här på Pustervik när vi jag säger att vi fortfarande är i chock. Gensvaret var så mycket större än vi vågat hoppas på och vi står nu i ett radikalt annat läge än innan lördagens gala, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Utan att gå in på den exakta summan, då jag faktiskt inte har den i nuläget, kan jag säga att det är över en miljon kronor. Det är över 10 000 personer som på olika sätt, genom att köpa presentkort, t-shirts eller ge donationer, tillsammans bestämt sig för att hjälpa en musikscen. Det är helt enastående.

LÄS MER:Se bilderna från galan på Pustervik här

"En av mina finaste kvällar"

Även på GP:s redaktion är man nöjda säväl med sändningen som det ekonomiska utfallet.

– Det var en av mina absolut roligaste och finaste kvällar på jobbet. En på alla sätt unik satsning som blev allt det vi kunde hoppas på och lite till. Jag är väldigt tacksam över uppslutningen. För mig var detta också en manifestation för musikscenen i Göteborg när den är som bäst, säger GP:s musikredaktör Johan Lindqvist.

– Jag är glad och stolt över att våra läsare fick ta del av det, och att de också agerade för att stötta Pustervik.

Faran är inte över

För folket på Pustervik handlar det nu om att jobba framåt.

– Faran är inte över för oss - och vi vet ju inte när vi kan återgå till något som påminner om business as usual - men vi har fått andrum och något slags arbetsro att hitta nya vägar för att överleva, och det är vi otroligt tacksamma över, säger Daniel Levin och avslutar:

ANNONS

- Nu vill vi också sträcka ut en hand till andra. Det förpliktigar efter all den hjälp vi fått, av GP och inte minst av de artister vi kunde se i lördags. Vi har kanske inte pengar, men vi har fortfarande en fantastisk scen. Och det är ju onödigt att den står oanvänd.

LÄS MER:Pustervik en plats i staden där allting känns lite mer

LÄS MER:Sarah Klang: Det vore katastrof om Pustervik inte klarade sig

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS