Se bilderna från galan på Pustervik här

Kvällens stödgala från Pustervik blev en succé, och på lördagskvällen var över en halv miljon kronor insamlade. Se bilderna här.

ANNONS
|

Pusterviks vd Daniel Levin försöker hitta orden efter galans slut.

– Jag känner att jag är i chock om jag ska vara ärlig. Gensvaret och stödet som har strömmat in överstiger vad jag vågat drömma om.

Daniel Levin vill inte gå in på några exakta siffror, men medger att det stödsumman hittills överstiger en halv miljon kronor.

– I den konstiga världen vi har just nu där man inte vet om man får statligt stöd eller ej så har det här köpt oss några månader i alla fall.

LÄS MER:GP sänder stödgala från Pustervik

Hur säkerställer ni att pengarna används på rätt sätt?

– Vi ska vara så transparenta som möjligt. Men på ett formellt plan har vi på Pustervik gjort ett förtydligande med vårt ägardirektiv: dels att Pustervik ska vara en professionell livescen i Göteborg, dels att delägarna förbinder sig att inte ta ut några vinster.

ANNONS

Åtta artister på scen

Först ut på scen var Amanda Werne, alias Slowgold, som tillsammans med sin trio av musiker gav sig på hennes säregna drömska folkrock någonstans mellan Neil Young och Mazzy star, inledningsvis med låten "Nåt".

Näst på tur stod "Steget", med Matilda Sjöström på sång och Nils Dahl på piano. Det var på Pusterviks uteservering de en gång bestämde sig för att spela tillsammans.

– Jag ska säga till att killar därhemma att nästa låt inte handlar om er. Den handlar om mig, så "don't get your hopes up", sa Matilda Sjöström från scen innan duon körde igång låten "Magiskt".

Tredje artist på scen var Daniel Norgren. vanligtvis brukar biljetterna ta slut direkt när han bokas till Pustervik, men denna kväll var han relativt ensam.

Varje artist hade en kvart till sitt förfogande, vilket förhoppningsvis skulle räcka till tre låtar

Virginia and the flood albumdebuterade 2019 och låter, enligt egen utsago, som en blandning mellan “Southern goth och spökrock”. På Pusterviks scen bjöd bandet, med sångerskan Cornelia Adamson målad i ansiktet med zebramönster, på ett stämningsfullt, men också explosivt liveset.

Fler akter under kvällen

För Sarah Klang var det en återkomst till scenen där hon slog igenom med sin utsålda spelning 2018. I april var tanken att hon skulle åka till England och spela, men när hon fick frågan att köra några låtar på Pustervik var valet inte svårt.

ANNONS

Väl på scen fyrade hon av tre låtar, däribland "Strangers" från genombrottsplattan "Love in the milky way".

Sist ut på scen var Graveyard, som gav ifrån sig en intensivt och högljudd spelning, som avslutades med "The Siren".

Dessutom spelade Bror Gunnar Jansson och Kristofer Åström, men förinspelat från scenen på Pusterviks övervåning.

Galan genomfördes helt utan publik. Endast artister, musiker och de som jobbade med produktionen och sändningen fanns i lokalen.

Det finns en möjlighet att ge ett bidrag till förmån för Pustervik via swish på 123 129 33 56 eller pustervik.se/shop.

Konserten kan du, fram till 11 april, se i efterhand här.

ANNONS