GP sänder stödgala från Pustervik

Åtta artister spelade på Pustervik på lördagskvällen, bland andra Sarah Klang, Daniel Norgren och Slowgold.
– För mig har Pustervik varit min första scen jag började spela på, men också min favoritscen i hela världen, säger Sarah Klang.

ANNONS
|

Coronakrisen slår hårt mot samhället. Inte minst mot storstädernas kulturliv. För Pustervik har det blivit dubbla smällar. Regeringens beslut om att förbjuda folksamlingar på över femtio personer slår ut konsertverksamheten. Människors förändrade beteende och vilja att försöka minimera smittspridningen påverkar restaurangen.

LÄS MER:Se bilderna från galan på Pustervik här

För Sarah Klang var det självklart att ställa upp när hon fick frågan om att spela på stödgalan för Pustervik.

– Jag tyckte det lät svinkul och mysigt och vettigt att göra. Jag har ju inget annat att göra heller. Sedan är grundidén väldigt bra. För mig har Pustervik varit min första scen jag började spela på, men också min favoritscen i hela världen, sa hon till GP tidigare i veckan.

ANNONS

Pusterviks vd Daniel Levin har tidigare sagt att Pustervik under nuvarande omständigheter klarar sig maj ut, om inga externa medel tillkommer. Annars kan en konkurs vänta.

Vad tror du konsekvenserna för Musikgöteborg blir om Pustervik inte klarar sig?

– Den första tanken är väl katastrof, för det inte finns så mycket livescener alls, redan som det är. Jag har väldigt svårt att se hur det ens skulle funka om det inte fanns en Pustervik-scen, sa Sarah Klang inför kvällens spelning.

Galan genomfördes helt utan publik. Endast artister, musiker och de som jobbade med produktionen och sändningen fanns i lokalen.

Det finns en möjlighet att ge ett bidrag till förmån för Pustervik via swish på 123 129 33 56 eller pustervik.se/shop.

ANNONS