Pontus Stenshäll.
Pontus Stenshäll. Bild: ADAM IHSE / EXPONERA

Stenshäll får förlängt kontrakt

Pontus Stenshäll fortsätter som konstnärlig ledare för Göteborgs stadsteater.

ANNONS
|

Nu är det klart att Pontus Stenshäll stannar ytterligare fyra år som konstnärlig ledare för Göteborgs Stadsteater. Stenshäll tillträdde sin tjänst den 1 augusti 2015, och efterträdde då Anna Takanen.

– Det var ett lätt beslut, säger Pontus Stenshäll till GP efter beskedet.

– Man måste givetvis alltid ifrågasätta vad man håller på med, men i grund och botten fanns ingen tvekan. Fyra år är för kort för att åstadkomma det man vill, men med åtta år, då hinner man.

LÄS MER: GP porträtterar Pontus Stenshäll inför "Utvandrarna"

Det nya förordnandet gäller från den 1 augusti i år.

ANNONS

– Göteborgs stadsteater ska fortsätta vara en engagerande teater, fortsätta diskutera samtidsfrågor. Under de kommande åren kommer det också att bli spännande med vår utflytt i slutet av april 2020 och tillbakaflytten hösten 2021. Vi ska också fortsätta ha våra tentakler ute i Europa, säger Pontus Stenshäll.

LÄS MER: Stadsteatern bygger om

På Göteborgs Stadsteater har han regisserat "Mephisto", "Utvandrarna" och "Kung Lear". Också fortsatt kommer Stenshäll att regissera en produktion varje spelår.

Hur har de fyra första åren varit – blev det som du tänkt dig?

– Ja, detta är en fantastisk arbetsplats, med så mycket kärlek bland alla som jobbar här och det är nog än mer intensivt än jag trodde. Sedan har nog kasten mellan berg- och dalar kanske varit större än jag trott, kasten mellan lycka och problem.

Och vilka blir utmaningarna de kommande fyra åren?

– Den formulerade redan teaterchefen i Goethes "Faust", att lägga en repertoar som är både spännande, rolig, allvarlig och inte för ytlig. Att få till bredden, att alla ska få sitt. Att lägga pusslet.

LÄS MER: Ojämnt om samtidens speglingar

LÄS MER:Stadsteaterns Kung Lear når inte ända fram

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS