Restaurang Folk börjar med dejtingkvällar

Gänget bakom Folk startar ett eget dejtingkoncept. Under flaggen ”Flörta med Folk” kan kärlekssugna singlar söka, bli ihopmatchade av en panel och därefter ses på en första blinddejt på restaurangen.
– Mer kärlek åt folket! säger Katarina Markovic på Folk.

ANNONS
|

Restaurangens nya koncept drar i gång lagom till den så kallade ”cuffing season”, perioden under höst och vinter då singlar anses mer benägna att söka sig till relationer.

– Vi har flera gäster som kommit till oss som på något vis hittat kärleken på Folk. Många har sin första dejt här och trappan på Folk brukar också kallas för singeltrappan vad jag har förstått – det är liksom där man spanar in varandra. Vi tänkte att vi måste göra en grej av det, det är ju jättekul, säger Katarina Markovic, eventkoordinator på Folk.

Matchas ihop av en kärlekspanel

Alla sugna singlar kan ansöka via ett formulär där man får svara på olika personliga frågor som ”Vilka tre samtalsämnen är absolut roligast att prata om?”, ”Vad gillar du att göra efter jobbet eller skolan?” eller ”Vad var du nyfiken på som barn?”.

ANNONS

Därefter matchar en kärlekspanel ihop de ansökande efter bästa förmåga.

Katarina Markovic är en av medlemmarna i Folks kärlekspanel.
Katarina Markovic är en av medlemmarna i Folks kärlekspanel. Bild: Nora Lorek

– Man ska söka om man känner att man kanske är trött på att vara på apparna eller vill komma ur ett mönster där man själv är van att söka sig till samma typer av personer, säger Katarina Markovic.

Matchningarna i till exempel ”Gift vid första ögonkastet” slutar ju sällan bra. Kan man lita på att er kärlekspanel kommer fixa det här?

– Det hoppas jag på! Vi är ett gäng med olika bakgrunder när det kommer till dejting. Vissa av oss dejtar fortfarande och är vana vid appar, andra har inte dejtat på ett tag och är kanske lite mer old school. Så det är en härlig blandning.

40 singlar kommer att väljas ut och paras ihop för en blinddejt och middag på Folk den 29 november.

– Vi testar nu i november men vi har planer på att kanske öppna upp fler tillfällen för det har redan trillat in jättegulliga svar. Så det känns kul att kanske fortsätta med det så småningom.

LÄS MER:Kärlekssugna singlar samlades för speeddejting på Hagabion och Folk

LÄS MER:Tolv tips för att lyckas bli kär på första dejten

LÄS MER:Filmfestivalens mejlmiss ledde till speeddejting på Folk

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS