Projektet räddat – succé för Pierre Isacssons nya album

Han behövde 75 000 kronor för att kunna släppa Pierre Isacssons outgivna låtar. Det målet passerades på mindre än en vecka.
– Jag är otroligt tacksam över det stora intresset för min pappas musik, säger sonen Ludvig Isacsson.

ANNONS

Den omtyckta och välkända trubaduren Pierre Isacsson var en av dem som dog i samband med Estoniakatastrofen i september 1994. Då hade Ludvig Isacsson, sångarens yngste son, precis fyllt nio år.

LÄS MER:Ludvigs pappa var ett av Estonia-katastrofens dödsoffer

Bland kvarlåtenskapen fanns ett antal demokassetter med påbörjade låtar, enkla skisser med bara sång och gitarr, som den förre Family Four-medlemmen hade tänkt jobba vidare med och ge ut. Så blev det inte.

Men sonen Ludvig Isacsson bestämde sig för att rädda projektet. Den 13 augusti drog han igång en Kickstarter-kampanj för att samla in tillräckligt med pengar för att kunna färdigställa åtta av sin pappas låtar (samt två bonuslåtar), spela in dem med duktiga musiker i en riktig studio och ge ut allt på en fint vinylalbum.

ANNONS

LÄS MER:Sonen släpper okänd jullåt av Pierre Isacsson

För att lyckas med det krävdes 75 000 kronor. Efter bara ett dygn hade han fått in närmare 40 000 kronor, och efter knappt en vecka var målet nått. Nu har insamlingen passerat 80 000 kronor och Ludvig Isacsson är både lycklig och tacksam när GP når honom.

– Jag visste inte alls hur det skulle gå och knappt vad jag gav mig in på, men det känns helt fantastiskt och nästan lite omtumlande att så många är nyfikna och vill lyssna på min pappas musik.

Vem?

  • Pierre Isacsson från Bergum i Västergötland var en sångare och trubadur mest välkänd för sin djupa basröst.
  • Tillsammans med Marie Bergman, Agneta Munther och Berndt Öst var Pierre Isacsson medlem i gruppen Family Four och vann Melodifestivalen två år i rad.
  • Mest berömd är han för sin solohit från 1974, ”Då går jag ner i min källare”.
  • Pierre Isacsson omkom i Estoniakatastrofen och blev bara 46 år.

I den lilla promotionfilm som Ludvig Isacsson ställt samman för sitt projekt talar såväl Babben Larsson och Ina Lundström som Lasse Holm och Jan Johansen sig varma för Pierre Isacssons ”nya” låtar.

– Även Ola Håkansson kommer snart in med en liten hälsning.

Ju mer pengar som kommer in, desto finare album

Kampanjen på Kickstarter kommer att löpa i ytterligare tre veckor och Ludvig Isacsson utesluter inte att den kan komma att landa strax norr om 100 000 kronor.

– Det hade varit väldigt roligt. Ju mer pengar som kommer in till projektet, desto finare och lyxigare kommer vinylalbumet att bli. Dessutom kan vi eventuellt spela in och arrangera om ytterligare ett par låtar. Pappa hade flera demokassetter liggande.

Albumet ska heta ”Innan slutet” och kommer både att pressas på vinyl i kanske 200 ex och tryckas på cd i begränsad upplaga. I början av december är det också tänkt att låtarna ska släppas på Spotify och liknande plattformar.

ANNONS

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS