Medlemmarna i musikgruppen Family Four fr v: Pierre Isacsson, Agneta Munther, Marie Bergman och Berndt öst skålar i champagne efter att ha vunnit Melodifestivalen för andra året i rad med melodin 'Härliga sommardag' 1972.
Medlemmarna i musikgruppen Family Four fr v: Pierre Isacsson, Agneta Munther, Marie Bergman och Berndt öst skålar i champagne efter att ha vunnit Melodifestivalen för andra året i rad med melodin "Härliga sommardag" 1972. Bild: Skånereportage/TT

Sonen släpper okänd jullåt av Pierre Isacsson

ANNONS

En ny singel, "Jul i Sahara", från trubaduren och countrysångaren Pierre Isacsson, som avled i Estoniakatastrofen 1994, har sett dagens ljus. Från en demotejp på ett gammalt kassettband har Ludvig Isacsson hämtat en inspelning gjord av sin far, inspelad vid köksbordet med bara sång och gitarr.

Ludvig Isacsson berättar för Borås Tidning att han ofta lyssnar på kassettbanden med osläppt material och att en vän uppmanade honom att släppa "Jul i Sahara". Sonen har producerat låten i studio med musikerna Anton Martinez Matz och Jakob Svensson och sjunger själv stämmor på inspelningen.

– Första gången jag hörde slutresultatet blev jag tårögd: Nu lever han igen, rösten är tillbaka – den som ingen kan härma. Det är fantastiskt att få sjunga med honom, säger Ludvig Isacsson.

ANNONS

Pierre Isacsson jobbade som underhållare på Estonia. Han var mest känd för låten "Då går jag ner i min källare" och var medlem i gruppen Family Four.

"Jul i Sahara" finns bland annat att strömma på Spotify.

ANNONS