Pontus Rasmusson i Lilla Aktuellt: Okej att prata om sex

Youtubern Pontus Rasmusson har fått skarp kritik och sina kanaler nedstängda av Youtube efter en granskning av Svenska Dagbladet. I en intervju med SVT:s ”Lilla aktuellt” svarar han på hur han tänker kring sexuella anspelningar i kanaler som följs av många barn.

ANNONS
|

Pontus Rasmusson är en känd Youtuber som tidigare rankats som en av de mest inflytelserika svenskarna i sociala medier. Han gör videor med olika typer av lekar och utmaningar, och har en förhållandevis ung publik. Efter en granskning av Svenska dagbladet stängde Youtube ner Rasmussons kanaler.

Granskningen tog bland annat upp ett flertal videor med sexuella anspelningar och uppmaningar att ringa dyra betalnummer för att få chansen att prata med Rasmusson.

Två månader efter att granskningen publicerades gick Rasmusson med på att svara SvD på frågor via mejl. Nu har han även ställt upp i en intervju med SVT:s ”Lilla Aktuellt”.

ANNONS

Pontus Rasmusson riktar ofta anspelningar på förhållanden, kärlek och dejter direkt till sina följare. När SVT frågar om han vill att hans följare ska vilja vara tillsammans med honom svarar han:

– Jag skulle inte hindra om de skulle vilja det, de lite äldre följarna då alltså. Att bli tillsammans med ett fan ser inte jag som ett problem.

Han fortsätter:

– Jag skulle aldrig bli tillsammans med ett barn, men dessa barn kan ju växa upp och kanske då vilja bli tillsammans med mig.

”Ska inte snacka om sex”

Han får även frågan om sitt ansvar för vilken typ av innehåll han lägger upp.

– Jag har ett superstort ansvar, precis som andra kreatörer har ett stort ansvar. Därför har jag varit väldigt noga med att vara väldigt familjevänlig och inte svära till exempel, eller prata hatiskt om andra människor, vilket många andra gör på till exempel Youtube.

Pontus Rasmusson säger till ”Lilla Aktuellt” att hans publik består av både barn, unga vuxna och familjer, men har svårt att svara på frågan om det är okej att prata om sex i sina videor.

Han anser att det är tabubelagt att prata om sex, och att man måste göra det på rätt sätt, men att det är en naturlig del av livet som hans följare kommer att möta ändå.

ANNONS

”Borde man prata om att förlora oskulden när man vet att man har tioåringar som följer en?” frågar då reportern Lizette Edfeldt.

– Både ja och nej. Det kan vara bra för tioåringar att få reda på vad det är för någonting, så de lär sig till när de blir 18 år eller byxmyndiga. Men också nej, för man ska inte snacka om sex, svarar Pontus Rasmusson.

Läs mer i GP Kultur:

LÄS MER:Skilj på cancelkultur och logiska konsekvenser

LÄS MER:Margaux Dietz lät innehåll gå före empati

LÄS MER:Youtubern Rasmusson avfärdar anklagelserna

LÄS MER:Barnidols andra kanal borta från Youtube

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS