Piers Morgans skandalintervju om ”Baby Reindeer”

”Baby Reindeer” har strömmats över 60 miljoner gånger på Netflix. Kvinnan som anklagas för att vara seriens stalker kliver nu fram, i en längre intervju med Piers Morgan.

ANNONS
|

”Baby Raindeer” handlar om komikern Richard Gadd och hans relation till ”Martha”, en kvinna som under en längre tid förföljer honom.

Anklagelserna som framförs i den påstått verklighetsbaserade serien är många. ”Martha” ska bland annat ha skickat 41 000 mejl till Gadd. Hon påstås ha förföljt och förlöjligat komikern under hans humorshower, samt varit ett allvarligt, direkt hotfullt störningsmoment i hans liv.

58-åriga Fiona Harvey har tidigare pekats ut som ”Martha”. Under torsdagen medverkade Harvey i journalisten Piers Morgans program ”Piers Morgan uncensored”, för att ge sin version av historien.

Under intervjun förnekar hon alla anklagelser, och menar att Richard Gadd har diktat upp hela historien.

ANNONS

Harvey säger att de meddelanden hon skickat komikern inte var allvarsamt menade, utan enkla, humoristiska replikväxlingar. Hon uppskattar att summan mejl inte var 41 000, utan tio. Harvey medger dock att hon kallade komikern för ”lilla bebisren”, frasen som serien har fått sin titel ifrån.

58-åringen berättar att hon har mottagit dödshot efter seriens genomslag, och påstår även att hon själv inte har sett den.

Till sist har Harvey även ett specifikt meddelande till Gadd:

– Lämna mig ifred, snälla. Skaffa ett liv, skaffa ett ordentligt jobb. Jag är förskräckt över vad du har gjort.

”Baby reindeer” har visats över 60 miljoner gånger, och betraktas som en av årets största succéer på strömningstjänsten.

LÄS MER:Utpekad i "Baby reindeer": Fått dödshot

LÄS MER:Därför pratar alla om "Baby reindeer"

LÄS MER:Stephen King hyllar "Baby reindeer"

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS