Richard Gadd som Donny i 'Baby reindeer'.
Richard Gadd som Donny i "Baby reindeer". Bild: Netflix

Utpekad i "Baby reindeer": Fått dödshot

Många har spekulerat i vem som döljer sig bakom stalkern Martha i Netflix succéserie "Baby reindeer". Nu har flera kvinnor, som pekas ut som den riktiga Martha, gett sig till känna i brittiska medier.

ANNONS

Enligt egen utsago har en av de utpekade kvinnorna mottagit flera dödshot, skriver Deadline. Hon menar också att seriens skapare använder "Baby reindeer" för att förfölja och trakassera henne.

I en intervju med den skotska dagstidningen The Record medger en kvinna att hon har arbetat tillsammans med seriens Donny men förnekar till att ha trakasserat honom. Hon har, precis som Martha i serien, en examen i juridik.

Kvinnan säger till tidningen att hon knappt kunnat sova sedan "Baby reindeer" släpptes. "Det är jag som är offret här, inte han", säger hon i intervjun.

En annan utpekad kvinna förnekar helt att hon skulle vara stalkern i serien, skriver The Telegraph.

ANNONS

Den verklighetsbaserade serien "Baby reindeer" handlar om komikern Donny som kämpar i motvind med sin karriär som ståuppare. På puben där han arbetar lär han känna en kvinna vid namn Martha, som snart blir som besatt av honom.

Seriens skapare, Richard Gadd, har vädjat till tittare att inte ska gräva i Marthas riktiga identitet. Ingen av kvinnorna har namngetts av tidningarna.

ANNONS