Peter Sandholt och Ingemar Allén lämnar Mix Megapol

Peter Sandholt och Ingemar Allén lämnar Morrongänget på Mix Megapol – och går till en direkt konkurrent.

ANNONS
|

Länge har Peter Sandholt och Ingemar Allén ledsagat lyssnare under morgontimmarna, tillsammans med de andra profilerna i Morrongänget. Nu ska båda sluta, efter över två decennier med programmet.

Detta meddelar ”Morrongänget” i ett inlägg på sociala medier. Här skriver de bland annat ”Ingemar och Peter har valt att sluta, och detta är deras sista vecka på Mix Megapol. Vi är glada för alla år vi haft tillsammans, men såklart ledsna över Ingemar och Peters beslut”.

Enligt Radionytt ska duon gå till den direkta konkurrenten Star FM, för att ta hand om deras morgonshow. Star FM:s programchef Christer Modig säger följande till hemsidan:

ANNONS

”Det känns otroligt kul att Ingemar och Peter tar över Star FM:s morgonshow. Nu får äntligen hela landet chansen att höra dem, och jag är övertygad om att deras värme, sällskap och humor kommer att gå hem hos vår publik”.

Morrongänget startade 1997 på Radio City och sändes under några år även i Stockholm och Malmö.

Programmet fortsätter att sändas som vanligt under våren.

Ingemar Allén har, från och till, arbetat med Morrongänget sedan 1999. Han inledde sin karriär på studentradion i Uppsala. Enligt egen utsago gillar han ”ordning och reda, havregrynsgröt, segelbåtar och Göteborg”

Peter Sandholt har jobbat inom radio i 32 år, och har varit en del av Morrongänget sedan starten 1997. Sandholt har också arbetat som brandman.

LÄS MER:Vinterpratarnas vantar förändrade Marias liv

LÄS MER:Titiyo om Cornelis Vreeswijk: ”Manschauvinistiskt geni”

LÄS MER:Programmen som försvinner i Sveriges Radios sparpaket

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS