Nya uppgifter: Drake greps av polis i Stockholm

Världsstjärnan Drake greps av Stockholmspolisen förra veckan under ett nattklubbsbesök, det skriver Expressen. Enligt uppgifter till tidningen ska han ha varit misstänkt för narkotikabrott, men förundersökningen är nu nedlagd.

ANNONS
|

Drakes besök i Stockholm förra veckan har de senaste dagarna blivit nyhetsstoff världen över. Under fredagen började uppgifter florera om att världsstjärnan gripits av polis under en privat fest på nattklubben Berns.

På Twitter la tusentals användare upp texten ”free Drake”, men Drakes team förnekade det hela. Under söndagen postade dock Drake själv ett inlägg på sociala medier där ett informationsbrev från den svenska polisen syns. Brevet är på engelska och informerar om rättigheter för någon som har blivit gripen i Sverige, men det står inget namn på det.

Uppgifter: Var aggressiv

Nu skriver Expressen att rapparen trots allt greps under natten till fredagen. Enligt tidningen ska polisen ha nåtts av information om att personer på festen använde narkotika. Drake ska ha gripits misstänkt för att vara drogpåverkad, så också hans livvakt som även ska ha varit misstänkt för brott mot knivlagen.

ANNONS

Enligt Expressens uppgifter ska Drake ha varit aggressiv och utåtagerande under gripandet. Han ska ha skrikit åt poliserna att de skulle få sparken och att han hade världens bästa advokater.

Förundersökningen ska vara nedlagd

De båda ska därefter ha förts till polisstation där Drake senare ska ha släppts. Livvakten ska ha släppts dagen därpå och förundersökningen mot de båda lagts ner.

– Det vi kan säga utan att gå in på detaljer är att det kom ett åklagarbeslut i ärendet som ledde till att polisen valde att inte utreda det vidare, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson på Stockholmspolisen, till Expressen.

Till GP säger hon att hon varken kan bekräfta eller dementera att artisten blivit gripen.

– Vi kan inte säga det, vi kommenterar inte enskilda personers gripanden.

Stjärnan överraskade med att släppa sitt sjunde album ”Honestly, nevermind” i juni. Enligt hans sociala medier befinner han sig just nu på Ibiza.

LÄS MER:Drake lägger upp brev från svenska polisen på sociala medier

LÄS MER:Drakes team: Han blev inte gripen i Sverige

LÄS MER:Recension: Drake – ”Honestly, Nevermind”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS