Nu startar Way Out West 2023

Staket runt hela Slottsskogen och en Göteborgsluft som är tung av förväntan. Nu har årets Way Out West öppnat och besökarna väller in – iklädda sandaler och ullsockor trots arrangörens lervarning.

ANNONS
|

Klockan är tio minuter över två och den femtonde upplagan av Way Out West ska öppna om några skälvande minuter. Festivalen går av stapeln i Slottsskogen i Göteborg och luften är tung av förväntningar. Den trycker över hela parken som en hydraulisk press. Och allra längst fram står Donal (utan det skotska avslutande d:et – han är från Irland) Freeney med sonen Vincent.

Varför står ni längst fram i kön?

– Gizzard, säger han och pekar på sin tröja.

King Gizzard and the Lizard Wizard är ett australienskt rockband som spelar först klockan 16.45 på stora Flamingoscenen.

– Vi måste ha bra platser.

ANNONS

Far och son är stora fans och har sett bandet flera gånger. Way Out West har Donal bara besökt en gång dock. Och lervarningen som skickades ut från arrangören i förmiddags verkar han inte bry sig om. Han är iklädd ett par alldeles vanliga, funktionella lågskor.

Folk väller in till Sara Parkman

En man med komradio och någon slags uniform kommer cyklande och ropar ut ”en minut till öppning!”.

Minuten går fasligt fort och staketen öppnas. Folk går med raska steg mot sponsormontrarna. Den första kön bildas vid Coca Colas. Solen värmer förvånansvärt väl i dag. Den andra kön bildas vid premiärföreteelsen ”Official Merchandise” – Way Out Wests egengjorda kläder.

Men den största behållningen på torsdagsförmiddagen är inte bjuddricka och WOW-t-shirtar. Lena Tellefsen och Olaf Tellefsen är här redan vid öppning av en annan anledning.

– Vi ska se Sara Parkman, säger Lena.

Arrangören varnar om lervälling

Under torsdagsförmiddagen varnade Way Out West-arrangören alltså för att det kan bli lerigt och rekommenderade besökarna att ha stövlar på sig.

– Jag har ullsockar vet du, säger Olaf.

– Han är ju norrman, skrattar frun Lena.

Från Malmö kommer förstagångsbesökarna Christine Eriksson och Mathilda Richt Jönsson. De hann precis åka upp till Göteborg innan Hans orsakade stopp på E6.

Hur tänker ni med skovalet?

ANNONS

– Asså jag har med mig klackskor här, säger Christine Eriksson iklädd sandaler, i värsta fall får jag bara byta.

Bäst skoförberedd är nog ändå ytterligare en förstagångsbesökare: Jesper Gustafsson.

– Jag kör gore-tex-arbetsdojor, säger han.

Kompisen Emelie Folden Björk gick en annan väg.

– Jag vet inte, jag tog första bästa. Inte så mycket plan bakom, jag har ändå tänkt köpa nya skor.

LÄS MER:Way Out West 2023: Torsdag – Det här får du inte missa

LÄS MER:The Soundtrack of Our Lives är återförenade – ingen vet för hur länge

LÄS MER:Så pratar du med dina vänner om Way Out West

Till konsertsommaren

ANNONS