Way Out West 2023: Torsdag – Det här får du inte missa

Tove Lo och Seinabo Sey behöver ingen närmare introduktion. Här är i stället guldkornen bland torsdagens artister vars typsnitt på planschen är i den mindre storleken.

ANNONS
|
Way Out West torsdag – Guldkornen
Bild: Lewis Joly

Ayra Starr (Linné, 18.20)

Med sin mix av afropop och r’n’b och med dunderhiten ”Rush” i bagaget spås nigerianska Ayra Starr en lysande framtid. Passa på att se henne i mindre format nu innan hon kniper landsmannen Wizkids slot på Flamingo-scenen om några år.
Way Out West torsdag – Guldkornen
Bild: Anthony Anex

Jacob Banks (Azalea, 15:45)

Även Jacob Banks är född i Nigeria även om han verkar i Storbritannien. Han är en sån där artist som skriver genreöverskridande, slagkraftig och känslosam musik, ändå tänker man bara på hans röst. Tusan va fin den är.
Way Out West torsdag – Guldkornen
Bild: Kevin Westenberg

TV Girl (Höjden, 21.00)

Ena sekunden låter TV Girl från Kalifornien och kvartettens frontfigur Brad Petering som Pet Shop Boys och Neil Tennant, i nästa som en uppdaterad och roligare version av The Avalanches. Softa samplingar och lo-fi beats i skön förening utlovas.
Bild: Pressbild: Way Out West

Bottenviken (Betlehemskyrkan, 23.30)

När Bottenviken, alltså Thella Johnson, Love Antell (Florence Valentin) och Mattias Björkas (Vasas Flora och Fauna), översätter finsk pop till svenska uppstår en spänning. Troligtvis för att finsk pop tillåtits mörkare texter och tyngre teman.
Way Out West torsdag – Guldkornen
Bild: Dan Kendall

7ebra (Folkteatern, 23.15)

Det är nog inga i årets lineup som är lika synkade som Ella och Inez Johansson i 7ebra – det är svårt att konkurrera med enäggstvillingar i den grenen. Ta tillfället i akt att se skåningarnas svala, svinballa, systerliga skönsång på en scen som de nog snart växer ur.

LÄS MER:Så pratar du med dina vänner om Way Out West

LÄS MER:Så klär du dig på Way Out West

Till konsertsommaren

ANNONS