Mustiga Mauri lämnar Aftonbladet efter att ha arbetat med tidningen i nära 10 år.
Mustiga Mauri lämnar Aftonbladet efter att ha arbetat med tidningen i nära 10 år. Bild: Jessica Gow

Mustiga Mauri lämnar Aftonbladet

Mustiga Mauri lämnar Aftonbladet efter nästan tio år på tidningen som bland annat ligger bakom serien ”Uppdrag: Mat”. Nu ska profilen i stället satsa på egna bolaget Mustig produktion, skriver Breakit.

ANNONS
|

Mauri Hermundsson, mer känd som Mustiga Mauri, är en av Sveriges mest populära youtubers, inte minst tack vare serien ”Uppdrag: Mat” som produceras av Aftonbladet.

Nu meddelar tidningen att Mauri Hermundsson lämnar efter nästan tio år på Aftonbladet där han arbetat med bland annat viralsajten Lajkat och Aftonbladet TV. I stället har han startat ett eget produktionsbolag kallat Mustig Produktion. Mauri ska dock fortsätta samarbeta med Aftonbladet – fast nu på nya sätt.

“Det är rätt tid att göra den här förändringen. Vi ser med glädje att ’Uppdrag: Mat’ genom det här kan fortsätta lyftas till nya nivåer, men också att det ökar möjligheterna för programmet och för Mauri att utveckla nya koncept, inte minst på Youtube”, säger Shirine Bauer, affärschef video, podcast och feature på Aftonbladet, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Mauri Hermundsson har utöver ”Uppdrag: Mat” gjort tv-serien ”Mauri – vad hände sen?” och programlett ”Lego masters Sverige” på TV4.

“Det är både vemodigt och pirrigt att nu gå vidare och försöka stå på egna ben, men jag tror att både jag och Aftonbladet är eniga om att det här är rätt tidpunkt. Förhoppningen är att det kommer gynna både programmet och Aftonbladet att driva vidare det i en annan form, även om vårt samarbete fortsätter i ny skepnad”, säger Mauri Hermundsson.

LÄS MER:De klippen var populärast på Youtube 2023

LÄS MER:Dramat Gunilla Persson vs Mauri är långt ifrån över

LÄS MER:Tetris var omöjligt att erövra — tills nu

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS