Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Martin Nowakowski och Christine Friberg är två technoentusiaster som också råkar gilla Paris Hilton.  Bild: Thomas Norrgård
Martin Nowakowski och Christine Friberg är två technoentusiaster som också råkar gilla Paris Hilton. Bild: Thomas Norrgård

Technon tar hissen upp till finrummet

Mitt i sommaren blåser nu Club Paris Hiltån igång för andra året i rad. Technoklubbens två grundare, Christine Friberg och Martin Nowakowski, berättar varför de vill lyfta Paris Hiltons odiskutabla arv.

Vissa skulle nog hävda att Paris Hiltons gärning till världen främst består i en sexvideo, ett tveksamt förvaltande av en kolossal förmögenhet, samt en tröja med orden "Stop being poor". Människorna bakom Club Paris Hiltån har dock en ljusare inställning till den amerikanska mijardärdottern.

– Hon gjorde liksom sin grej. En grej som vi tycker är ganska passande här, säger Martin Nowakowski, en av grundarna bakom klubben, som sker varje onsdag hela sommaren på restaurang Pigalles takterrass. Han fortsätter:

– Vi vill ha mycket tidigt tvåtusentalsestetik, starka färger, och Paris Hilton är ändå lite en fanbärare för just den typen av vibe.

"Saker ska krocka och inte passa ihop"

Varför ska man hylla Paris Hilton egentligen?

– Mest för att hon är så himla excentrisk, så fel att hon blir rätt på något sätt. Hon är faktiskt också världens bäst betalda dj just nu. Och allt det här går väl lite hand i hand med vad vi vill göra; att saker ska krocka och inte passa ihop - det är härligt att spela på den grejen, säger Christine Friberg, den andra delen i klubbduon.

Christine fortsätter sedan i en mindre utvikning, om när hon under förra sommaren faktiskt kom att träffa hotellarvtagerskan i egen hög person.

"Jag träffade faktiskt henne på ett flyg till Ibiza"

– Jag träffade henne på ett flyg till Ibiza förra sommaren; hon höll på att ta min väska. Så vi pratade en stund, hon hade missat sitt flyg, och det var överlag kaos i flygtrafiken den dagen. När vi skiljdes åt tog hon mig i armen och sa – "have fun honey". Och jag tänkte direkt att; hon anar inte hur kul vi har haft. Men jag sa inget om klubben, ville inte att hon skulle stämma oss för varumärkesintrång eller något.

Förutom att lyfta Paris Hiltons odiskutabla arv, vill Club Paris Hiltån också driva in technon på platser där den vanligtvis inte hör hemma.

– Vi vill helt enkelt få in technon i finrummet, säger Christine Friberg.

– Du ska liksom åka upp i det här vackra hotellet, komma ut på terrassen, dricka drinkar och lyssna på musik som vanligtvis hörs i industrilokaler mitt i natten.

Årets bokningar till Paris Hiltån består bland annat av nordirländaren Claire Morgan och den mystiske Mama Snake. Även svenska uppkomlingar som Patrick Siech, Tora Vinter och Edvin Wikner kommer under sommaren att inställa sig bakom spakarna.

– Vi vill ha artister som vi tror kan erbjuda något annorlunda vid varje tillfälle; inte samma genre varenda gång, säger Christine. Och så har vi naturligtvis strävat efter en jämn fördelning, lika mycket män och kvinnor, inte bara från Stockholm utan också från andra platser.

Vad?

Club Paris Hiltån är en technoklubb som ikväll går av för andra året i rad på Hotell Pigalles takterass. Fortsätter sedan varje onsdag från 20-00, under i princip hela sommaren. Fritt inträde.

Av Christine Friberg, dj och producent, som Martin Nowakowski som också han producerar musik.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.