Metallica till Ullevi

Metallica kommer till Göteborg. I juli nästa år spelar metalgiganterna på Ullevi.

ANNONS
|

I maj gjorde Metallica dubbla stopp på Globen i Stockholm med sin Worldwired tour. På måndagsmorgonen blev det klart att metalgiganterna från Kalifornien återvänder till Sverige med sin turné. Den 9 juli kommer nämligen Metallica till Ullevi.

LÄS MER:De kan spela på Ullevi nästa sommar

Det som tidigare var en renodlad inomhusturné förvandlas nästa år till en utomhusturné på ännu större arenor. Metallica inleder sin Europasväng den 1 maj på Estadio Restelo i Lissabon och förutom Ullevi gästar bandet även Parken i Köpenhamn, Granåsen i Trondheim och Kantolan Tapahtumapuisto i finska Tavastehus.

LÄS MER:Polarpriset till Metallica

– Det är alltid lika roligt att presentera de stora akterna på Ullevi. Vi vet att spänningen är stor hos alla göteborgare, fans och inte minst stadens näringsliv om vilka artister som kommer till arenan, säger Got Events vd Lotta Nibell i en kommentar.

ANNONS

När Metallica senast besökte Ullevi 2015 sågs bandet av 63 036 personer, vilket också blev ett nytt rekord för en hårdrockskonsert på Ullevi. Det vill säga fram till och med sommarens spelning med Guns N' Roses som lockade 64 289 personer till arenan.

Support på hela turnén blir den nordiska kombinationen Ghost och Bokassa. Biljetter släpps nu på fredag 28 september.

Metallicas publikfester på Ullevi

30 maj 2004, 55 802

3 juli 2011, (The big 4: Anthrax, Megadeth, Metallica och Slayer), 55 696

22 augusti 2015, 63 036

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS