Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Virginia and the Flood featuring Nicolai Dunger är först ut i Göteborgs nya live sessions-satsning Lyckholmia Live. Bild: Mario Prhat
Virginia and the Flood featuring Nicolai Dunger är först ut i Göteborgs nya live sessions-satsning Lyckholmia Live. Bild: Mario Prhat

Lyckholmia Live satsar allt på glasklart ljud

Virginia and the Flood featuring Nicolai Dunger är först ut när Göteborgsstudion Lyckholmia startar en ny live sessions-kanal.

Ni kanske har följt Gothenburg sessions framfart, med små musikvideor inspelade på olika ställen i Göteborg. Nu får de sällskap av Studio Lyckholmia, som på torsdagen hade premiär för sin satsning med livespelningar på Youtube: Lyckholmia Live.

LÄS MER: Gothenburg sessions kampanjar för Håkan Hellström som gäst

– Det känns som en bra grej för Göteborgs musikliv att visa upp artister som vi tycker är bra. Vi försöker hitta en egen take på det här med live sessions, säger Johan Weber, som redigerar videor i projektet.

Vad utmärker er satsning?

– För oss handlar det mycket om ljudet, det blir vårt fokus eftersom vi spelar in i vår studio. Och att försöka fånga stunden så mycket som möjligt.

Hur går ni till väga?

– Vi är ett kompisgäng som bidrar med olika saker och försöker sätta ljus och skapa bildprojektioner anpassade till bandet. Så filmar vi en tagning och försöker göra allt live.

Åtta band spelar i vår

I premiären är det Virginia and the Flood featuring Nicolai Dunger som framför "Deliver me to the ocean". Sedan blir det en ny artist med en låt som läggs ut varje torsdag i åtta veckor framöver.

Spellistan för första säsongen är som följer: Virginia and the Flood featuring Nicolai Dunger, Fontän, Steget, BF/C, Jaquline Ronneklew, ELD, Lisa Wanloo och Exorcist.

Hur har ni valt dem?

– Det är band som vi känner till och känner. Som vi tycker är bra, helt enkelt.

Hur gör man om man vill vara med?

– Man får gärna höra av sig via vår Youtubekanal Studio Lyckholmia. Nu är första säsongen spikad men tanken är att vi ska fortsätta.

Vad är det för skillnad på er och Gothenburg sessions?

– De är duktiga på film och att få till ett bra foto. Vi är lite mer punkiga i det avseendet, det blir lite som det blir med fotot. Vi fokuserar på ljudet.

Den som blir sugen på att höra mer av premiärbandet Virginia and the Flood kan ta sig till Musikens hus i Majorna den 5 april, där de ska spela live klockan 22.00.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.