Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Kampanjar för Håkan Hellström som gäst

Snart firar Gothenburg sessions att de gjort 100 musikvideor med olika artister på lika många platser i stan. Till avsnitt 100 hoppas de på Håkan Hellström som gäst: "Annars funderar vi på att klä ut oss till honom och Veronica Maggio för att göra en cover på Hela huset."

Det startade med ett hobbyintresse för film, där Max Edstam och Tommy Westers började experimentera med att göra kortfilmer. Efter något år kom idén att blanda filmintresset med deras lika starka intresse för musik. På den vägen skapades Gothenburg Sessions, som nu närmar sig 100 musikvideor inspelade i Göteborg. Inspirationen kommer bland annat från liknande projekt, som Tram Sessions, Berlin Sessions och Mahogany Sessions. Tram Sessions gjordes också i Göteborg, där fotografen Jerry Boman spelade in liknande videor med band som spelade på spårvagnar i staden.


Tog fart ordentligt

Inspelningarna har nu pågått i snart fyra år och med tiden blev Haroun Hajem och Jens Ljungblad också inblandade i projektet. Tillsammans försöker gänget spela in fyra videor i månaden.

 – Det började med att vi spelade in kompisar. Sedan fick vi hjälp med att få gjort en hemsida och då tog det fart ordentligt. Plötsligt var det 100-talet olika artister som ville göra videor med oss, säger Max Edstam.

– Men detta gör vi som hobby, så vi har fulltidsjobb vid sidan om. Det är inte alltid lätt att få ihop tidsmässigt, men vi försöker spela in två videor varannan söndag.
Han säger att det framförallt är akustisk musik som spelas in, även om de har gjort någon video med elektronisk musik.

 – Vi har inga krav på vad det är för musik, fast det blir bäst ljudupptagning med akustiskt. Men det är indiescenen vi vill lyfta och musiken ska helst inte vara överproducerad. Personligen gillar jag när det är mer avskalat och personligt.


Håkan är drömgästen

Antalet videor närmar sig 100 stycken och Max Edstam har en dröm om en riktig Göteborgslegend till jubileumsvideon.

 – Första april skojade vi på Instagram om att Håkan Hellström var klar för en video, och det är väl egentligen en stor dröm att det ska bli så. Nu när vi närmar oss 100 videor är det klart att det hade varit riktigt coolt att få Håkan som gäst, säger han.

 – Annars funderar vi på att klä ut oss till honom och Veronica Maggio för att göra en cover på Hela huset. Fast då får vi ta hjälp av någon, för vi är inte så musikaliska själva, haha!