Idol-vinnaren Erik Grönwall ny sångare i rockbandet Skid row

Erik Grönwall vann Idol 2009. På sin första audition framförde han Skid rows låt ”18 and life” framför juryn. Nu står det klart att han är ny sångare i det amerikanska rockbandet.
– Jag tackade ja direkt, säger Erik Grönwall till Aftonbladet.

ANNONS
|

Under onsdagskvällen gick den forna Idol-vinnaren ut med nyheten på sin Instagram: han är rockbandet Skid rows nya sångare.

”Ladies and gents. I hereby declare the circle of all fucking circles complete” skriver Erik Grönwall om beskedet.

Under sin första audition till Idol 2009 sjöng han just en Skid row-låt och det slutade med att han vann hela talangtävlingen.

Drabbades av cancer förra året

Grönwall blev friskförklarad från cancer så sent som i september förra året. Under våren 2021 fick den 34-åriga artisten fick veta att han drabbats av akut lymfatisk leukemi.

– Tänker jag tillbaka ett år, då hade jag precis börjat behandlingarna för min leukemi. Ett år senare är jag ny sångare i Skid Row, säger Erik Grönwall till Aftonbladet.

ANNONS

Han berättar också att han aldrig varit med om en sådan uppförsbacke tidigare, men att det blev ”en riktig dos av perspektiv”. Efter sjukdomen har han behövt öva upp både käkmuskler och magstöd för att kunna utföra sitt yrke igen.

”Tackade ja direkt”

För bara några månader sedan fick han ett Instagram-meddelande från det amerikanska bandet där de frågade om han hade möjlighet att ta ett zoomsamtal. Under samtalet fick han sedan frågan om att täcka upp på några av bandets turnédatum. Han tackade ja och fick spela i Las Vegas i tre veckor. Sedan fick han frågan om han ville provsjunga några av bandets nya låtar.

– Jag ville inte hoppas för mycket. Men jag gjorde det och la sång på ”The gang’s all here” som en första singel. Och efter ett tag så ringde de upp igen och frågade om jag ville bli ny sångare. Jag tackade ja direkt, säger Erik Grönwall till Aftonbladet.

Nu på fredag kommer bandets första nya singel med Erik Grönwall som sångare. Efter det väntar fler spelningar i Las Vegas och en världsturné resten av året. Ett album släpps i höst, den 14 oktober.

Skid row är ett New Jersey-baserat hårdrocksband som grundades på 1980-talet. Gruppen har hits som ”18 and life”, ”I remember you” och ”Wasted time”.

ANNONS

LÄS MER:”Let's dance” 2022: Här är alla deltagarna som dansar i TV4

LÄS MER:Roxette blir PG Roxette när Per Gessle värvar ”nya” sångerskor

LÄS MER:”Vi eller aldrig” får en säsong 2 – söker nya kärlekspar

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS