”Vi eller aldrig” får en säsong 2 – söker nya kärlekspar

Det blir en andra säsong av SVT:s parterapi-program ”Vi eller aldrig”. Nu söker man nya kärlekspar till realityserien som spelas in på Malta i april.
– Vi vill väldigt gärna ha par från västkusten, säger Siri Bergerud, projektledare för serien på SVT.

ANNONS

Det var förra året som SVT:s realityserie ”Vi eller aldrig” för första gången visades i tv-rutan. I programmet bodde mer eller mindre krisande kärlekspar i en villa tillsammans och gick i terapi med relationsterapeuter. Nu står det klart att det blir en säsong två.

– Vi fick väldigt positiv respons från tittarna efter första säsongen. Särskilt från den unga målgruppen. Folk var både underhållna och tyckte att de fick med sig reflektioner om förhållanden, säger Siri Bergerud på SVT.

Söker nya modiga par

Produktionen söker nu nya par som vill delta i äventyret som kommer spelas in på Malta i april. Alla konstellationer är välkomna att söka, men helst ska paren vara mellan 20 och 25 år gamla och även ha varit ihop ett tag.

ANNONS

– Man ska vara i det skedet att man går och funderar på det här himla stora beslutet: är det vi eller är det bättre att vi går vidare var för sig? Ska vi satsa eller inte? Kanske är det bättre att göra slut än att gå och sega ihop i sju, åtta år till. Båda måste vara redo att ta ett grepp och försöka göra något åt situationen.

Extra gärna ser hon att par i Göteborgstrakten söker.

– Vi vill väldigt gärna ha par som håller till på västkusten och lite inåt landet. Vi vill spegla hela Sverige.

Har ni fått in många ansökningar hittills?

– Det är ungefär som förväntat. Det är ju lite speciellt med det här programmet, man behöver vara en viss typ av person som vågar ta klivet och erkänna att man vill jobba på sin relation i tv. Det finns något slags tabu i att säga att man kanske inte är i den där Instagram-vänliga relationen där allt är så fint. Då behöver du vara lite ”gutsy”.

Kritiserades för klippningen

När den första säsongen sändes fick den kritik av några av deltagarna som var missnöjda med klippningen. Matteo Davenell och Felicia Malm menade att deras relation framställdes på ett orättvist sätt och deltagaren Chris var besviken på att en diskussion om de svårigheter som hbtq-par kan uppleva i barnfrågan klipptes bort.

ANNONS

Behöver ni vara tydligare inför deltagarna den här gången med vad som tas med och inte?

– Ja, vi har funderat mycket på det faktiskt. När man gör en första säsong är det stora risker för kommunikationsglapp. Och när man sitter inne med mycket åsikter är det klart man blir besviken när inte allt kommer fram. Men vi klipper in det som handlar om relationer och känslor och just det där svåra beslutet. Det vill jag vara tydlig med att det är det som kommer med, säger Siri Bergerud.

”Vi eller aldrig” har premiär under sensommaren på SVT. Vilka terapeuterna är och vem som ska programleda är fortfarande hemligt. I förra säsongen var Farao Groth programledare och parens terapisessioner leddes av psykologen Björn Hedensjö och sexologen Louise Mazanti.

LÄS MER:Alla i ”Vi eller aldrig” borde göra slut

LÄS MER:Rosinja går i parterapi i SVT:s ”Vi eller aldrig”

LÄS MER:Kontroversiella tv-serien ”Naked attraction” får svensk version

LÄS MER:Sofia Wistam leder ”Naked attraction Sverige”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS