Här är Way Out West-artisterna som spelas mest på Spotify

En hel drös med svenska rappare, nigeriansk afrofusion och Moonica Mac. Det är musiken som spelas mest på Spotify inför den stundande Way Out West-festivalen.

ANNONS
|

Den 11 augusti fylls Slottsskogen återigen av festivalsugna människor när Way Out West drar i gång för första gången på tre år.

Men medan affischen toppas av namn som Tame Impala, Thåström och First Aid Kit är det helt andra artister som strömmas mest på tjänsten Spotify, som nu går ut med en topplista inför festivalen.

Svensk rap strömmas mest

Vilka som kommer dra mest publik återstår att se men på listan är det hiphopen som dominerar och de svenska nykomlingarna slår världsstjärnorna. Mest strömmad av alla som är bokade är den svenska rapparen Adaam. Han följs av kollegan 23 och den nigerianske afrofusion-stjärnan Burna Boy. Därefter följer mer svensk rap i form av 1. Cuz, VC Barre och göteborgarna Sarettii och A36.

ANNONS

Svenska superrösten Moonica Mac kvalar in på en niondeplats omringad av två britter: Central Cee och Dave.

Av artisterna på listan är det bara Burna Buy som spelar på den största scenen Flamingo. Central Cee och Dave spelar på näst största scenen Azalea och Moonica Mac i Linnétältet. De svenska rapparna spelar under Spotifys hiphopkoncept ”100 Live” som kommer hålla till uppe på Höjden.

Statistiken bygger på lyssning i Sverige mellan 1 och 31 juli i år.

De mest strömmade akterna på Spotify inför Way Out West

1. ADAAM

2. 23

3. Burna Boy

4. 1. Cuz

5. VC Barre

6. Sarettii

7. A36

8. Central Cee

9. Moonica Mac

10. Dave

Till konsertsommaren

LÄS MER:24 nya artister till Way out west

LÄS MER:Så blir maten på Way out west 2022

LÄS MER:Nu släpps schemat för Way Out West

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS