Nu släpps schemat för Way Out West

Det är bara tre veckor kvar tills besökarna strömmar in genom Way Out Wests stora entrébågar. Nu släpper arrangörerna schemat till festivalen.

ANNONS
|

Först ut på torsdagen är DJ Døden. Sen följer som bekant en intensiv schemaläggning och för den som lider av fomo (fear of missing out) är det ofta en stress att försöka gå på allt.

Stora namn att hålla koll på under första dagen är Amason 18.55, First aid kit 20.10, Tame Impala 21.30 och Yung Lean 22.00.

Den som vill se både Yung Lean och Jada får det lite kämpigt eftersom Jada börjar spela 22.15. Även First Aid Kit och riot grrrl-pionjärerna Bikini Kill spelar på samma gång, strax efter 20 på torsdagkvällen

Flera krockar

Fredagen bjuder på en blandning av bland annat Frida Hyvönen, Nick Cave, Kite och Kings of convenience. Men även Chance the rapper och Perfume genius som spelar samtidigt.

ANNONS

Nick Cave and the bad seeds spelar 21.45 och krockar alltså med den som hade hoppats få se både honom och Sons of kemet.

Något som potentiellt skulle kunna göra fans av hiphop och afrobeats besvikna är att spelningarna med brittiska Slowthai och nigerianska Burna Boy krockar. Båda spelar på lördagskvällen klockan 19.30 respektive 19.45

Under lördagen spelar flera av festivalens dragplåster. Både Thåström, Dave och Bright eyes turas om att spela på områdets olika scener.

På scenen ”Höjden” hålls det flera live-poddar om dagen för den som är sugen på snack i stället för musik.

Ny akt presenterad idag

Under fredagen presenterades också en ny artist till festivalen. Den amerikanske jazzmusikern Herbie Hancock kommer. 17.15 på lördagen går han på scenen för den som är sugen på jazzlegendaren.

Hancock inledde sin karriär på 60-talet då han gick med i ”Miles Davis Quintet”

Bland hans kändaste låtar hittar man "Cantaloupe island", "Watermelon man", "Maiden voyage", och "chameleon", alla av dessa klassas som jazzklassiker.

LÄS MER:Vargas & Lagola klara för WoW

LÄS MER:20 nya akter till Way Out West

LÄS MER:Thåström klar för Way Out West

LÄS MER:Folkteatern intar Way Out West

Till konsertsommaren

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS