Här är spellistan som tar dig igenom Göteborgsvarvet

Behöver du pepp i Säldammsbacken? Lite extra energi när det suger i benen längs Avenyn? GP:s musikskribent Anna Rosenström har satt ihop en lista med hitsen du behöver för att ta dig hela varvet runt.

ANNONS
|

Vissa föredrar att njuta av folkfesten, hejaropen och livebanden längs den 21 km långa banan som är Göteborgsvarvet. För dig som hellre vill sätta i hörlurarna på startlinjen på lördag och låta dig lyftas av sporrande beats och peppiga melodier har jag gjort en spellista med de bästa hitsen för att hålla motivationen uppe ända in i mål.

Förhoppningsvis kan Tove Los svettiga ”Disco tits” elda på dig uppför Säldammsbacken. Kanske, kanske kan Kenny Loggins 80-talsdänga ”Danger zone” få dig att känna att du (åtminstone nästan) susar fram genom de gamla varven på Hisingen som Tom Cruise i ett stridsplan. När du sedan befinner dig på den ökänt tunga sträckan uppför Avenyn kan Swedish House Mafias köttiga ”It get’s better” vara precis vad du behöver.

ANNONS

Målgången är förstås till för att njutas av. Tar du dig igenom varvet på de två timmar som spellistan räcker så går du i mål till riktig feel good – Irene Caras ”What a feeling”.

Lycka till!

LÄS MER:Se sändningen från Göteborgsvarvet

LÄS MER:Emma Knyckare blev buren hem efter Göteborgsvarvet – av sin mamma

LÄS MER:Expertens tips: Så äter du rätt före, under och efter Göteborgsvarvet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS