Publikbild tagen under fredagens spelning. Här nedan kan alla som vill följa söndagens konsert tillsammans med GP:s reporter Jan Andersson.
Publikbild tagen under fredagens spelning. Här nedan kan alla som vill följa söndagens konsert tillsammans med GP:s reporter Jan Andersson. Bild: Sanna Tedeborg

Följ Metallica på Ullevi med GP:s liverapportering

I kväll var Metallica tillbaka för sin andra spelning i Göteborg. Vare sig du var på Ullevi eller i hemmet kan du följa allt från den heta konsertkvällen här på gp.se – Daniel Claeson recenserar och Jan Andersson liverapporterar från läktaren på Ullevi.

ANNONS
|

Metallica är ute på sin stora världsturné ”M72”. Efter dubbla gig i Amsterdam, Paris, Hamburg och på den brittiska hårdrocksfestivalen Download var så James Hetfield & Co nu framme vid sin andra och avslutande spelning på Ullevi.

Bandets konsert i fredags recenserades av GP:s Jonathan Bengtsson, som menade att Metallica såg ut att må förträffligt på scen, att James Hetfield sjöng som hade han domedagen i strupen och att Lars Ulrichs trumspel satte sig mitt i buken. Ni kan utgå från att det är positivt menat då GP:s recensent satte tre fyrar och beskrev konserten som ”stötvis utmärkt”.

ANNONS

Kvällens konsert på Ullevi recenseras av Daniel Claeson, som även var på plats vid Metallicas premiär i Amsterdam och då rapporterade från snake pit vid scenkanten.

LÄS MER:Recension: Metallica – Ullevi, fredag

LÄS MER:Nu kameraövervakas Ullevipubliken

LÄS MER:Extrema hotellpriser inför Metallica – fans stannar hemma

LÄS MER:Energiskt Metallica redo för Ullevi

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS