ABBA-gitarristen Lasse Wellander är död

Musikern Lasse Wellander är död. Gitarristen, som bland annat spelade med Abba, dog på långfredagen 70 år gammal.

ANNONS
|

Anhöriga delar med sig av hans bortgång i ett känslosamt inlägg på sociala medier:

”Det är med obeskrivlig sorg vi måste meddela att vår älskade Lasse har somnat in. Lasse blev nyligen sjuk i vad som visade sig vara spridd cancer och tidigt på långfredagen gick han stilla bort, omgiven av sina närmaste”, skriver de.

Lasse Wellander föddes 1952 och påbörjade sin professionella karriär som musiker som 16-åring i bandet Peps & Blues Quality. Senare spelade han med artister som Pugh Rogefeldt och Ted Gärdestad.

Han medverkade också på flera av ABBA:s inspelningar och turnéer.

GP har varit i kontakt med Lasse Wellanders sambo som avböjer att kommentera och hänvisar till inlägget.

ANNONS

Lasse Wellander blev 70 år gammal.

Nikke Ström: ”En fantastisk gitarrist”

En av de som kom Lasse Wellander nära genom åren var Nikke Ström, basist i bland annat Nationalteatern. Tillsammans har de turnerat med band som Low Budget Blues Band, spelat in tre album – och drivit en sommarrestaurang i Lysekil.

Hur kommer du att minnas Lasse?

– Som en fantastisk gitarrist, musiker och god vän, säger Nikke Ström när GP når honom på söndagskvällen.

– Det är svårt att ta in det här. Jag ska inte ge mig in i att försöka beskriva hans personlighet i några få ordalag. Det är lite för känsligt, fortsätter han.

Flera personer beklagar bortgången även på sociala medier. En av dem är musikern Robert Wells, som uttrycker en stor tacksamhet för att ha fått spela med Lasse Wellander:

”En stor och sorglig chock! En obeskrivligt duktig musiker. Fick göra turnéer och skivor med honom som gäst”, skriver han i ett inlägg på Facebook.

LÄS MER:Nationalteatern till Trädgårdsföreningen 2023

LÄS MER:Skådespelaren Ingvar Hirdwall är död

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS