Liseberg kommer i år införa väskförbud i anslutning till konserter på stora scenen. Arkivbild.
Liseberg kommer i år införa väskförbud i anslutning till konserter på stora scenen. Arkivbild. Bild: Jonas Lindstedt

Liseberg inför väskförbud på konserter

Liseberg har beslutat att införa väskförbud på nöjesparkens konserter i sommar.
– Vi och Liseberg överens om att göra långtgående ansträngningar i form av säkerhetshöjande åtgärder för att möta den omvärldssituation vi har idag, säger Max Olsson, lokalpolisområdeschef i Göteborg city.

ANNONS
|

Liseberg har beslutat att väskförbud endast kommer att gälla för besökare till konserter som arrangeras vid Lisebergs stora scen.

Efter dialog med polisen har nu nöjesparken landat i villkor som ska gälla under säsongen.

– I ljuset av det allmänna säkerhetsläget har vi nära kommunikation med polisen, och vi är intresserade av att på alla sätt vi kan höja den upplevda säkerheten, säger Lisebergs kommunikationschef Mårten Westlund.

– Då såg vi att ett väskförbud kan vara ett sådant sätt, och vi har varit väldigt positiva till att polisen har tagit det här beslutet, fortsätter han.

Dock kommer det i övriga parken vara tillåtet att bära väska, eftersom det räknas som en offentlig tillställning och inte en allmän sammankomst.

ANNONS

– Därför gäller detta (väskförbudet) bara vid stora scenen och i anslutning till en konsert, säger Mårten Westlund.

Polisen: Väskförbud är en säkerhetshöjande åtgärd

Polisen gör tydligt i att beslutet inte föregåtts av enskilda händelser eller uppgifter, utan bara ska ses som en åtgärd efter hur säkerhetsläget ser ut i dag.

– Det finns inget nytt i lägesbilden som föranleder vårt beslut. Däremot är vi och Liseberg överens om att göra långtgående ansträngningar i form av säkerhetshöjande åtgärder för att möta den omvärldssituation vi har idag, säger Max Olsson, lokalpolisområdeschef i Göteborg city.

Olsson tillägger:

– Därför villkorar vi nu om ett begränsat väskförbud för att ytterligare förstärka säkerheten när det samlas så mycket människor som det gör vid konserter, säger Max Olsson.

LÄS MER:Liseberg backar från bojkotten av Marabou – ”rättsvidrigt”

LÄS MER:Nu rivs Oceanas torn – se bilderna från det nedbrunna badpalatset

LÄS MER:Strömavbrott på Liseberg – attraktioner evakuerades

ANNONS