Marcus Berggren är en del av problemet

Marcus Berggrens hårda ord mot Cissi Wallin är en del av problemet hon själv vill belysa. Det menar samhällsdebattören i sin replik till GP Kulturs krönikör.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

ANNONS
|

LÄS MER:Avbönen lindrar inte all smärta Wallin orsakat

Igår morse ringde en reporter härifrån GP. Hon ville göra en intervju om min senaste krönika i Expressen, som väckt många olika och starka reaktioner.

Denna intervju, om min syn på min egen roll i kontraproduktiva delar av nätkulturen, skulle senare komma att läggas upp intill en osaklig och personlig attack från tidningens krönikör Marcus Berggren. Detta blev jag inte informerad om av någon ansvarig redaktör.

Göteborgs-Posten är om någon missat det en morgontidning, inte en skvallersajt eller ett kändisforum på Flashback. Ändå låter man en högst tveksam publicering, där en skribent ges fritt spelrum att spy galla över en annan person och sprida rent felaktiga och ogrundade påståenden, slinka igenom. Motiveringen från tidningens ansvarige utgivare är att jag som offentlig person ska kunna ta att i en krönika kallas ”galning”, bli anklagad för att bedriva korståg mot en hel utsatt grupp, samt läxas upp över att ha orsakat flertalet oklara människor ”smärta”.

ANNONS

Vilken grupp Marcus Berggren företräder här är något oklart. Kränkta komikers förening?

LÄS MER:Cissi Wallin gör avbön: skäms över sitt agerade på nätet

De ironiska är att hans text om mig och min reflektion kring mitt eget agerande på nätet genom åren bevisar precis det jag skriver om. Och jag tror inte han inser det själv, trots att han är komiker.

Marcus Berggren skriver i sin drapa att: ”Det sägs att det krävs en by för att uppfostra ett barn, men Cissi: det suger för oss att vara den byn.”. Att Marcus själv raljerat kring såväl minoritetsgrupper som funktionsnedsatta i offentliga utspel hör inte hit, för han kanske också begått någon sorts självrannsakan. Men att en man år 2021 känner sig manad att skriva en krönika om att han vill, kan eller har tröttnat på att uppfostra en vuxen kvinna som om hon vore ett barn, det är också talande.

LÄS MER:Stämning mot Cissi Wallin dras tillbaka

Min text i Expressen bottnar i en samtida kultur på nätet, där man antingen är god eller ond. Och där ingen kan eller får ges utrymme att utvecklas eller förändras. Marcus Berggren bekräftar just den spaningen; han är kränkt över något jag sagt eller gjort mot någon eller några av hans polare. Såpass kränkt att han inte kan analysera själva innehållet i min text eller ens försöka sätta sig in i vad jag faktiskt debatterat.

ANNONS

Marcus; vill du ses och faktiskt prata om den kultur vi båda varit med och skapat på nätet så är jag på, oss ”galningar” emellan.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS