Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Wallmans salonger kommer till Göteborg

Efter fiaskot med klubben The Concept. Nu satsar Moment Group istället på att locka folk till Kungsportshuset med julshowen "Christmas by Wallman".

Den 7 november öppnar Wallmans salonger i de två översta våningsplanen i Kungsportshuset.

– Artisterna kommer nära, kan dyka upp precis vid ditt bord, för att nästa sekund stå uppe på scenen och showa. Hasse Wallmans gamla koncept håller väldigt väl än idag, menar Ia Lindahl Idborg, kommunikationschef på Moment Group där bolaget Wallman nöjen ingår.

Först ut blir julshowen "Christmas by Wallman" som erbjuder middagsgästerna en helkväll med fyrarättersmiddag, show med Jonathan Jareek, Niklas Bergman, dansaren Veronika Wallentin och Kajsa Borg, magi med trollkarlen Gaston och sing-along med artisten Gretchen.

"En perfect match"

Det anrika Kungsportshuset från 1856 inrymde tidigare en av Göteborgs äldsta kvarvarande restauranger Gamle Port – som öppnades redan 1918.

Fastighetsbolaget Castellum genomförde en omfattande renovering av byggnaden, som omfattar sammanlagt 2500 kvadratmeter. Wallman Group gjorde sin största investering någonsin för att omvandla lokalerna till en modern nöjesarena. Men drömmen om ett nöjespalats i rikets andra stad falnade. GP kunde i juli rapportera om miljonförluster och en publik som svek.

Ola Grönberg, tidigare Wallman-artist som håller i den nya julshowen, tror att en av anledningarna till att förra klubben The Concept inte fungerade var att allt gjordes "för hemligt".

LÄS MER: Nöjesjättens flopp i Göteborg – bantar nattklubben rejält

Wallmans salonger i Göteborg – varför nu?

– Det var 28 år sedan vi började, och efter att ha etablerat oss i Köpenhamn och Oslo känns Göteborg just nu som en perfect match. Vi har ett nytt hus med spektakulär inredning som skriker efter ett starkt koncept. Det känns helt rätt i tiden så nu kör vi, säger Ia Lindahl Idborg.

LÄS MER: Nöjesjätten Moment Group kan hålla sig för skratt – gjorde jätteförlust 2018

Tror benhårt på göteborgarna

Julshowen pågår i november och december, sedan är etableringsplanerna mer oklara.

– Vi gör ett gästspel och ser på det lite ödmjukt: hur tar göteborgarna emot det här? Vi ska göra vårt yttersta för att de bli nöjda. Vi tror benhårt på göteborgarna och hoppas även på besökare från Borås, Varberg och de olika kranskommunerna.

Ändå tvekar ni?

– Ett permanent Wallmans salonger i Göteborg hade varit kul, vi får se hur det blir. Vi får göra en samlad bedömning, efter juluppsättningen, av hur stor efterfrågan är.

Ni satsade först på dinner club-upplevelsen The concept?

– Ja det var ett lite annorlunda koncept som vi körde från april 2018 till juni 2019.

Då ville ni skapa en atmosfär av "dekadens, galenskap, romantik och överflöd". Vill ni fortfarande det?

– Nej Wallmans salonger står inte alls för dekadens, snarare proffsighet. Atmosfären ska vara varm och spektakulär, med mycket hjärta.

LÄS MER: Moment Group vill ta in friskt kapital

Wallmans salonger

Startades i Stockholm 1991 av nöjesentreprenören Hasse Wallman.

Är ett koncept med middag och show i ett.

Har etablerats i Köpenhamn och Oslo.

Kommer nu på prov till Göteborg, med start 7 november.

Lokalerna i Kungsportshuset rymmer 275 personer.

Ytan är 800-900 kvadratmeter, fördelat på våning två och tre.

Biljetter till en kväll kostar mellan 950 kronor och 1350 kronor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.