Trump kallas mobbare i ny bok av tidigare allt-i -allo

Donald Trump är i desperat behov av lite medvind. Eller i alla fall stiltje. I stället blåser det upp till ännu en storm. På tisdag släpper Michael Cohen sin omtalade bok om den amerikanske presidenten.

ANNONS
|

Tisdag den 3 november går det amerikanska folket till val. I skuggan av kravaller, skjutningar och oroligheter kryper det amerikanska presidentvalet allt närmare.

I stället för en lugn labor day-helg har den amerikanske presidenten dessutom ansatts från alla möjliga håll efter att magasinet The Atlantics chefredaktör Jeffrey Goldberg avslöjat Donald Trumps förakt för amerikanska militärveteraner, speciellt de som har skadats eller dött i krig.

Med perfekt timing knappt två månader före valdagen släpper nu också president Donald Trumps förre allt-i-allo, personliga advokat och mångårige superfixare Michael Cohen en närgången och av allt att döma väldigt avslöjande bok om sin förre chef.

ANNONS

LÄS MER:"Att följa Trump är som att åka obältad i Balder"

Bland annat nyhetskanalen CNN har fått ett förhands-ex av Cohens bok "Disloyal: A Memoir" och berättar att Michael Cohen beskriver Donald Trump som en fuskare, lögnare, bluffmakare, mobbare och rasist. Enligt Michael Cohen är Donald Trump ”intresserad av presidentskapet enbart för sin ekonomiska vinnings skull”.

Michael Cohen själv en lögnare

Den bilden har visserligen målats upp om Donald Trump flera gånger tidigare, men aldrig av någon som har jobbat så länge med den amerikanske presidenten eller stått honom så nära som Michael Cohen.

Vita huset tillbakavisar Michael Cohens uppgifter och påpekar att presidentens förre fixare själv minsann är en lögnare. Cohen är dömd för skattebrott i och med Stormy Daniels-affären och har suttit i fängelse för att bland annat ha ljugit för kongressen och brutit mot de amerikanska reglerna för kampanjfinansiering – något som Cohen menar att Donald Trump själv också har gjort.

LÄS MER:Boken om Trump blir tv-serie

I boken som släpps på tisdag berättar Michael Cohen också att Donald Trump inte litar på färgade människor och endast känner ”hat och förakt” för USA:s förre president Barack Obama, som Trump ger sparken i en tv-scen som han själv spelat in med en Obamaliknande skådespelare.

”Trump avundsjuk på Putin”

Dessutom, skriver Michael Cohen i sin bok, blir han alltmer övertygad om att Donald Trump inte fredligt kommer att lämna Vita huset om han förlorar presidentvalet i november.

ANNONS

LÄS MER:"En förödande bild av inkompetens"

Enligt Michael Cohen har Donald Trump den ryske presidenten Vladimir Putin som förebild och uppger att Trump är imponerad av Putins förmögenhet och inflytande. Michael Cohen skriver också att Donald Trump är avundsjuk på Putins möjligheter att styra allt från den ryska pressen till landets finansiella institutioner.

LÄS MER:Trump om boken: "Full av lögner och felaktigheter"

Michael Cohens bok "Disloyal: A Memoir" blir den senaste i en lång rad av skandalböcker som har kantat Donald Trumps tumultartade presidentskap och som inleddes redan i januari 2018 med ”Fire and fury”, författaren och journalisten Michael Wolffs enormt uppmärksammade rapport inifrån Vita huset.

Under sommaren har också Donald Trumps förre säkerhetsrådgivare John Bolton och presidentens brorsdotter Mary Trump släppt böcker starkt kritiska mot den amerikanske presidenten.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS