Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Totalt har närmare en kvarts miljon biljetter sålts till Håkan Hellströms fyra konserter på Ullevi i sommar. Bild: Anna Svanberg, Jessica Gow
Totalt har närmare en kvarts miljon biljetter sålts till Håkan Hellströms fyra konserter på Ullevi i sommar. Bild: Anna Svanberg, Jessica Gow

Tegnell: Dåliga odds för Håkan på Ullevi

Coronapandemin kommer inte ha mattats av tillräckligt för att Håkan Hellströms två första konserter i sommar ska kunna genomföras. Det tror statsepidemiolog Anders Tegnell.
– Oddsen är rätt dåliga just nu måste jag säga, säger han.

Sommaren 2020 var det meningen att Håkan Hellström skulle göra storstilad comeback på Ullevi. Den första konserten sålde slut på ett ögonblick och arrangören fyllde därefter på med en, två och till slut ytterligare tre spelningar.

Men efter regeringens förbud mot folksamlingar på över 50 personer i coronapandemins spår kan man få börja räkna baklänges i stället. På frågan om Håkan Hellström kan genomföra de första två konserterna, 12 och 13 juni, svarade statsepidemiolog Anders Tegnell att han inte tror att samhället kommer vara redo då.

– Det vore förstås trevligt, men jag tror inte det är lämpligt med så stora folksamlingar så tidigt i juni, speciellt inte när det lär komma folk från hela Sverige och kanske angränsande länder också.

LÄS MER: Folksamlingarna som förbjuds – och de som får vara kvar

Dåliga odds

Enligt Anders Tegnell är det fortfarande "inte helt omöjligt" att konserterna kan genomföras. Ju närmare det aktuella datumet, desto bättre prognos kan man göra.

Har du någon rekommendation till arrangören?

– Det beror väl på hur länge man kan vänta med att säga ja eller nej. Ju längre man kan vänta desto bättre förstås, för situationen ändrar sig hela tiden.

Men förmodligen kan konserterna inte genomföras?

– Nej jag tror att oddsen är rätt dåliga just nu måste jag säga, säger Anders Tegnell.

LÄS MER: Så planerar konsertjätten om smittan hotar Håkan på Ullevi

"Alla som köpt biljett ska få se Håkan"

Så här skriver FKP Scorpio på eventets Facebooksida på måndagskvällen:

"Sedan coronaviruset började sprida sig över världen har ju vår förhoppning varit att fortfarande kunna genomföra samtliga planerade konserter på Ullevi i sommar och det är fortfarande målet; även om det blir mindre troligt för var dag som går. Vi tänker alltid främst på besökarnas hälsa och säkerhet.

Mycket pekar på att vi inte kommer kunna samlas på Ullevi redan i juni och i så fall behöver vi flytta på konserterna till senare datum. Behöver vi göra det kommer köpta biljetter gälla för det nya datumet. Vi kommer inte ställa in konserterna. Alla som har köpt en biljett till Håkan kommer få se Håkan.

Vi ber om ert tålamod ett litet tag till. Vi lovar att ge er mer information så snart vi kan, och senast om två veckor."

Det var i augusti förra året som Håkan Hellström gick ut på Instagram och berättade att han skulle återvända till Ullevi.

"Det blir ingen stor turné eller så, men det blir den här spelningen på Ullevi. Hoppas att några av er kan ta sig dit. Ta väl hand om er tills vidare. Sjung UPP. Om mindre än ett år räknar jag IN första låten. Och jag räknar NER från och med ... NU", skrev han då.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.