Håkan Hellström ska spela på Ullevi den 12 och 13 juni. Konsertarrangören vill avvakta och se hur länge förbudet mot större publika evenemang varar innan man tar beslut om sommarens största spelningar.
Håkan Hellström ska spela på Ullevi den 12 och 13 juni. Konsertarrangören vill avvakta och se hur länge förbudet mot större publika evenemang varar innan man tar beslut om sommarens största spelningar. Bild: Anna Svanberg

Så planerar konsertjätten om smittan hotar Håkan på Ullevi

FKP Scorpio, arrangören bakom bland annat sommarens Ullevifester med Håkan Hellström och Rammstein, lämnar nu besked om hur de hanterar evenemangsstoppet. Drabbade spelningar flyttas, om inte det är möjligt återbetalas biljetterna.

ANNONS

FKP Scorpio är landets största konsertarrangör bredvid jätten Live Nation. Våren och sommaren 2020 har man tagit ett stort kliv framåt på den göteborgska marknaden. Men nu gör regeringens förbud av sammankomster som samlar fler än 500 besökare att konserterna de närmaste tiden inte kan genomföras som planerat.

Det gäller bland annat "We love the 2000s"-galan i Scandinavium med dragplåstret Wyclef Jean den 24 april.

Inställd konsert = pengarna tillbaka

FKP skriver i ett pressmeddelande att man i "första hand ska försöka flytta de konserter som påverkas av mötesbegränsningen", som ju tillkommit för att förhindra spridningen av det nya coronaviruset.

Flyttas en konsert gäller köpta biljetter för det nya datumet, har man förhinder att gå på det nya konsertdatumet ska man "kontakta biljettåterförsäljaren för en återbetalning." Skulle en konsert ställas in helt kommer samtliga biljetter automatiskt att återlösas.

ANNONS

I dagsläget kan inte någon svara på hur länge förbudet kommer att gälla, men drar det ut på tiden är även konserten med James Blunt i Partille arena den 30 maj hotad.

Avvaktar med besked om sommaren

Ytterligare två veckor senare väntar sommarens största musikfest – de dubbla kvällarna med Håkan Hellström på Ullevi den 12 och 13 juni. Hellström spelar även två kvällar i augusti. Under sommaren arrangerar FKP Scorpio även två utsålda konserter på Ullevi med tyska metalbandet Rammstein.

"Gällande de konserter som ligger några månader fram i tiden kommer vi avvakta med att ta några beslut i dagsläget. Vi kommer kontinuerligt informera våra biljettköpare när mer information finns tillgänglig", skriver FKP Scorpio i ett pressutskick.

Konsertarrangören Luger hänvisar i nuläget till en kort text på sin hemsida där de skriver: "I ett första skede ombokar vi påverkade evenemang fram till 1 april. Säkerheten för artister, fans och personal är alltid vår högsta prioritet och vi kommer att fortsätta följa utvecklingen noga."

Lollapalooza planerar att köra som vanligt

Under torsdagskvällen gick Livenation ut med ett lugnande besked till de som köpt biljett till den stora Stockholmsfestivalen Lollapalooza i slutet på juni. "Förberedelserna fortsätter som planerat" skriver arrangörerna på evenemangets facebooksida och meddelar att man ser optimistiskt på att kunna genomföra den stora produktionen i slutet på juni.

ANNONS

Lollapaloza är Livenations jättesatsning baserat på det amerikanska konceptet från 1991. Festivalen genomfördes för första gången 2019. Årets festival bjuder på en artistkompott bestående av bland annat Post Malone, Zara Larsson, Pearl Jam och Kendrick Lamar.

Totalt besökte över 56 000 personer festivalen förra året.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS