Summerburst ställer in på Ullevi

Summerburst ställer in på Ullevi. Arrangören Live Nation säger sig vilja fokusera på sina andra festivaler – men är i övrigt förtegna. Alla biljettköpare kommer dock att få sina pengar tillbaka.

ANNONS
|

Summerburst skulle ha sparkat gång musiksommaren på Ullevi den 2 och 3 juni med bland andra Martin Garrix, Infected Mushroom, Icona Pop och Dimitri Vegas på scen.

Nu skriver festivalen på sin hemsida att Summerburst inte blir av som planerat och att alla som köpt biljetter ska få sina pengar återbetalda.

”Ord kan inte beskriva hur tacksamma vi är för ert stöd. Vi hoppas att se er alla snart igen”, hälsar man på hemsidan och avslutar med en hjärt-emoji.

Beskedet kommer plötsligt. Den senaste veckan har Summerburst presenterat en rad akter i sociala medier som Icona Pop och Galantis, så sent som i förrgår gick de ut med att Meduza var klar för festivalen.

ANNONS

Arrangerande Live Nation skriver i en kommentar på Instagram att man ”beslutat att fokusera på de andra festivaler som genomförs under våren och sommaren”.

Live Nation duckar på frågan om varför Summerburst ställs in

När GP ber om en intervju hänvisas vi till Live Nations svenska marknadschef Karolina Moberg. Hon vill att vi mejlar våra frågor. Dessa var det tre viktigaste som vi skickade:

  • Varför ställer ni in årets Summerburst på Ullevi?
  • Hur ser biljettförsäljningen ut?
  • Räknar ni med att Summerburst återvänder till Ullevi nästa sommar?

Så här svarar Karolina Moberg: ”Vi har beslutat att fokusera på de fyra festivalerna som vi genomför under våren och sommaren, som kommer att skapa oförglömliga upplevelser för fansen. Det viktigaste för oss är att informera biljettköpare, vilket vi har gjort via mail och deras biljetter kommer självklart att återlösas.”

Eftersom Live Nation inte svarar på någon av våra frågor så mejlar vi på nytt.

  • Varför ställer ni in årets Summerburst på Ullevi? Att ni fokuserar på era andra festivaler säger ju inget om VARFÖR ni stänger ner Summerburst? Ni släppte ju nya akter alldeles nyss?

Live Nation har ännu inte svarat på det.

Göteborgs stad kör gratisfestival i Frihamnen

Nyligen presenterade 400-årsfirande Göteborgs stad sina planer på en gratisfestival i Frihamnen med bland andra Sarah Klang och Jens Lekman som dragplåster – samma dagar som Summerburst skulle ha ägt rum på Ullevi.

När GP når Kristian Ferrara, projektledare på Göteborg & Co för Jubileumsfestivalen, har han fortfarande inte hört nyheten att Summerburst ställer in. Han vill inte spekulera i om gratisfestivalen kan ha bidragit till Summerbursts besked men konstaterar att de båda evenemangen har olika målgrupper.

ANNONS

När ni planerar för den här typen av festivaler, tar ni då hänsyn till privata arrangemang?

– Ja det är klart och vi har haft dialog med Summerburst. Vi har en jättebra relation, säger Kristian Ferrara.

Summerbursts besked kom plötsligt även för Got event.

Även för Ullevis arenachef Henrik Jutbring kom beskedet som en överraskning.

– Vi har en kontinuerlig dialog men det kom plötsligt för oss också, säger Jutbring och beklagar dagens besked från Live Nation.

– Det är väldigt tråkigt. Det har varit en institution i många år. Summerburst firade tio år på Ullevi förra året. Det är tråkigt att den sviten inte fortsätter. För vår del, alltså Got event, blir det förstås ett avbräck i besökare och det påverkar även ekonomin.

Hur har det sett ut under de här tio åren? Har det fungerat bra för er del med Summerburst på Ullevi?

– Vi har en kontinuerlig dialog i alla våra arrangörssamarbeten. Min bild är att de flesta funkar bra och så är absolut fallet även här.

Finns det något som kan ersätta Summerburst eller kommer Ullevi stå tomt de här dagarna?

– De större evenemangen på våra arenor har väldigt långa ledtider. Det är inget som vi kan ersätta med så här kort varsel. Det är tråkigt och vi beklagar.

ANNONS

LÄS MER:Gratis festival i Frihamnen när Göteborg firar 400 år

LÄS MER:Summerburst – festivalen som aldrig tystnar

LÄS MER:Flest polisanmälningar på Summerburst under konsertsommaren

LÄS MER:Ny rekordsommar för Ullevi – nästan 800 000 besökare i år

LÄS MER:Konsertåret 2023 kan få kraftig backlash efter rekordsommaren

LÄS MER:Hett för publiken på Summerburst - här är lördagens bilder

LÄS MER:Martin Garrix med flera till Summerburst

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS