1/6

Gratis festival i Frihamnen när Göteborg firar 400 år

Fyra dagar i juni bjuds göteborgarna på en gratis festival på Frihamnspiren för att fira stadens 400 år. Bland annat blir det en mindre version av Way Out West. Sarah Klang och Jens Lekman är klara men fler artister tillkommer.

Det är inte första gången som Frihamnen används som festivalplats. Men när Göteborg ska fira sina 400 år frigörs ett 70 000 kvadratmeter stort område där det blir tre scener varav den största är specialbyggd och väderoberoende tältscen.

Festivalen pågår mellan den 2 och 5 juni.

– Vi startar sommaren med århundradets festival mitt i Göteborg. Staden bjuder på en riktig folkfest med allt ifrån internationellt kända artister till göteborgska stjärnor. Vi är riktigt taggade, säger Kristian Ferrara, projektledare på Göteborg & Co för Jubileumsfestivalen.

Way Out West i miniatyr

Många artister ska presenteras men än så länge är det klart att Göteborgs symfoniker inleder firandet. Dessutom är epa-dunkarna Hooja, norska Sigrid, Sarah Klang och Jens Lekman & Burnstein Orchestra klara. Albin Lee Meldau kommer också, för att ta emot Lasse Dahlquist-sällskapets stipendium.

En av de fyra dagarna kureras av festivalen Way Out West som ska sätta sin speciella prägel på firandet.

– Way Out West är synonymt med Göteborg och vice versa, och det känns minst sagt ärofyllt att få vara en del 400-årsfirandet. Under vår kväll i Frihamnen kommer vi att skapa ett Way Out West i miniatyr, säger Filip Hiltmann, marknadsansvarig för Way Out West i ett uttalande.

Fler artister ska offentliggöras inom kort.

LÄS OCKSÅ: José González klar för Way Out West 2023

LÄS OCKSÅ: Håkan Hellström hintar om nytt album i vår

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.