”Sound of music” öppnar Lisebergsteatern i höst

Lisebergsteatern har varit stängd sedan mars 2020. Men i höst öppnar de på nytt – med en bekant musikaluppsättning från Falkenberg.
– Publiken verkar inte kunna få nog av ”Sound of music”, säger regissören Kålle Gunnarsson.

ANNONS
|

Det har varit ett hopplöst och nattsvart år för regissören och teaterproducenten Kålle Gunnarsson med bas i Falkenberg. Men på måndagen hade han äntligen skäl att dra lite på smilbanden. Då kunde regissören nämligen berätta att hans uppsättning av musikalen ”Sound of music”, som hade premiär redan 2013, nu återvänder till Göteborg och kickar igång Lisebergsteatern i höst.

– Jag sitter här med ett stort leende på läpparna och är så glad. Äntligen kan vi komma igång igen!

Det blir 4 september som musikalen ”Sound of music” får nypremiär på Lisebergsteatern, som därmed återuppstår efter nedstängningen den 20 mars förra året då Stefan & Kristers skrattfest ”Stulen kärlek” tvingades avsluta i förtid.

ANNONS

LÄS MER:Pandemin slår mot kulturskapares frihet

Att ”Sound of music” även sätts upp av ett annat gäng på Stockholms stadsteater och i Malmö under hösten är inget som oroar Kålle Gunnarsson.

– Det har jag varit medveten om ganska länge, men detta är en så populär musikal att den mycket väl kan spelas på flera olika håll samtidigt. Det ger en positiv effekt och jag tror inte att vi tar publik från varandra.

Viktigt ta nazisterna i berättelsen på allvar

För Kålle Gunnarsson har ”Sound of music” dessutom blivit något mer än bara en musikal och publikmässig braksuccé.

LÄS MER:Italiens kulturliv öppnar – Berlins håller stängt

– Jag vill gärna hitta historier att berätta som faktiskt har något att säga, och det här manuset är helt fantastiskt! Men det är viktigt att man tar nazisterna i berättelsen på allvar och inte sjabblar bort deras inslag. Det är en bärande del i historien om Maria och familjen von Trapp.

Ser du några paralleller till dagens läge med högerextrema vindar som blåser?

– Ja, det finns absolut sådana paralleller. Förutom fint skådespeleri och bra sånger så tror jag att publiken har känt av allvaret med nazisterna som finns där. Det är viktigt att musikalens glada låtar inte helt överskuggar det svarta i berättelsen, påpekar Kålle Gunnarsson.

Räknar med restriktioner på 500 personer i höst

Även för Sara Axelsson som gör den älskvärda och nyfikna guvernanten Maria är detta en historia väl värd att berätta om och om igen.

ANNONS

LÄS MER:Smygpremiär av Skansen Kronans nya uteservering

– Det finns något djupt fascinerande med hennes liv som jag aldrig verkar trötta på. Och nu, efter det här jobbiga året, känns det alldeles underbart att få stå på en scen och faktiskt möta publiken igen.

Exakt hur många som kommer att rymmas i Lisebergsteatern med bibehållet säkerhetsavstånd återstår att se, men produktionen räknar med att restriktionerna på 500 personer kommer att ligga kvar.

LÄS MER:Shakespeare, Lagerlöf och Beatles när Stadsteatern öppnar

Sound of music

Var: Lisebergsteatern.

Regi: Kålle Gunnarsson.

Med: Sara Axelsson, Pierre Hagman, m.fl.

Musik: Richard Rogers & Oscar Hammerstein.

När: 4 september till 14 november.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS