Smygpremiär av Skansen Kronans nya uteservering

Till slut blev det en uteservering på toppen av berget mitt i stan, vid Skansen Kronan. Grilldoft och sol mötte på torsdagseftermiddagen nyfikna besökare.

ANNONS
|

För omkring en månad sedan togs beslutet – det blir en uteservering uppe vid Skansen Kronan trots allt. Och efter åratal av idéarbete står det nu en altan på kanten av berget med utsikt över Linnéstaden och vidare bort mot älven.

– Det är en del av Göteborg som inte använts så mycket och det är ju en fantastisk plats. Den ligger i rätt väderstreck, har fin utsikt och det finns ingen som störs här, säger Peter Krönlein som tagit en hörnplats på nya uteserveringen med sina vänner.

På självaste Kristi himmelsfärd blev det premiär. Glada picknickare fanns som vanligt också på plats i gräset bredvid altanen som nu bjuder servering.

ANNONS

I mitten av trädäcket sitter Arvid Eriksson med en kompis. Båda lyfter stämningen och utsikten som serveringens höjdpunkter.

– Jag var lite nervös att det bara skulle vara ett fik, men det gick ju bra att ta en öl också, säger Eriksson.

LÄS MER:Skansen Kronan blir stor uteservering i sommar

Grill, sol och glada grannar

Helt färdigbyggt har det inte hunnit bli, några plankor ligger i ett hörn, och parasoll ska på plats, men Henrik Malmberg som driver serveringen är eld och lågor i träbåset där grillen går varm. Enligt honom har vissa personer varit oroliga inför öppningen men reaktionerna har mestadels varit positiva.

– Folk som bor nära har varit lite nervösa över att störas, men det har löst sig. Vi har vår närmsta granne här i dag och hon trivs. Det är kul att så många olika typer hittat hit, det är en skön känsla här uppe, säger han.

Planer på mer kultur

Malmgren har även planer på att dra igång mer kulturevenemang på borggården framöver. Bland annat finns det tankar på teaterföreställningar och en visfestival.

– Vi vill hitta ett sätt att väva in allting. Kvällarna kan bli lite ruffa här uppe från och till, men får man berget att leva mår det bättre. Nu behöver vi bara skaffa mer solkräm till våra anställda.

ANNONS

En av dem som känner Skansberget väl är Kerstin Knutson som avnjutit ett glas vin med sin dotter. Hon har i många år promenerat med sin hund i området.

– Hunden finns inte längre, men det här känns så bra. Jag kan åka hit med min trehjuling utan problem. Jag hoppas bara att inte våffelkaféet störs, säger hon.

LÄS MER:Så har Göteborg förändrats genom åren

LÄS MER:Bakslag för landshövdingehus vid Skansberget

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS