Skam-gänget. Chris (Ina Svenningsdal), Vilde (Ulrikke Falch), Eva (Lisa Teige), Noora (Josefine Frida Pettersen) och Sana (Iman Meskini).
Skam-gänget. Chris (Ina Svenningsdal), Vilde (Ulrikke Falch), Eva (Lisa Teige), Noora (Josefine Frida Pettersen) och Sana (Iman Meskini). Bild: NRK

Nu finns "Skam" på tre nya språk

Älskade du norska serien "Skam"? Nu finns chans att se serien i tre andra tappningar, eller snarare på tre nya språk.

ANNONS
|

Det är "Skam" på spanska, tyska och franska som nu släppts på UR Play, som köpt in serien till glädje för alla fans, som gjorde stor succé när den sändes första gången.

LÄS MER: Skam tar unga på allvar

Syftet är också att ge gymnasielärare i moderna språk ett inspirerande innehåll till undervisningen, därför finns också lärarhandledning till serierna.

"Druck", den tyska versionen av norska succéserien "Skam".
"Druck", den tyska versionen av norska succéserien "Skam". Bild: Gordon Muehle, Pressbild

Alla fyra säsongerna av den smått ikoniska norska serien "Skam" går också att se på SVT Play, samt extramaterial i form av bloopers.

LÄS MER: Nya versioner av Skam ska visas i Sverige

ANNONS

Serien är producerad av NRKP3 och sändes först på seriens egen hemsida, skam.p3.no. Klipp och andra uppdateringar visades där varje dag som sattes ihop till ett avsnitt på fredagarna. Första avsnittet sändes i september 2015 och nådde en rekordpublik.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS