Mystiskt budskap förbryllar – ska Kent återförenas?

Ett datum har publicerats på Kents officiella Facebooksida: 22 april 2023. Nu frågar sig fansen om det kan röra sig om en återförening. Något som har ansetts omöjligt.

ANNONS
|

Under måndagen dök det plötsligt upp ett kort klipp på Facebooksidan kent.nu som sex år efter bandets avsked fortfarande har 114 000 följare. På en gul bakgrund står det att läsa ”22/4/2023”.

Det mystiska budskapet har givetvis triggat spekulationer. En nyhet kommer att presenteras men vad exakt är det som ska ske? En del misstänker att det kan handla om en jubileumsvinyl eller samlingsbox för att fira den engelska versionen av albumet ”Isola” som fyller 25 år i april. Andra funderar på om nyheten kan handla om frontmannen Jocke Berg. Facebooksidan har nämligen fungerat som en plattform för att marknadsföra hans soloprojekt vid sidan om att lägga ut material om Kent.

ANNONS

Men vissa drömmare gläntar ändå på dörren till det där som ”aldrig kommer ske” – alltså att Kent ska återförenas. Det sista som överger är hoppet.

Kent höll sin avskedsturné 2016

Det var 2016, efter dryga 20 år på landets scener, som Kent genomförde sin avskedsturné med ett triumftåg bland Sveriges isrinkar. Slutpunkten sattes på Tele2 Arena i Stockholm med en konsert som var sådär välregisserad som alla kommit att förvänta sig. Med den fick fansen till slut säga farväl till ett av våra mest inflytelserika och framgångsrika band.

En återförening är inte särskilt trolig, det bör konstateras, men såväl Jocke Berg som övriga medlemmar i den nedlagda rockgruppen är förtegna. Därför får vi väl ändå låta framtiden utvisa vad som kommer att ske den 22 april.

LÄS MER:Veckans spellista: A36, Paula Jivén, Zara Larsson, Rosalía

LÄS MER:Veckans spellista: Parham, Seinabo Sey, Mattis, Kelela, Yaeji

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS