Lotta Engberg om Curt-Eric Holmquists död: "Hjärtat blöder”

Under onsdagsförmiddagen kom beskedet om Curt-Eric Holmquists bortgång. Lotta Engberg som jobbat tillsammans med honom i flera sammanhang känner idag sorg över beskedet.
– Hjärtat blöder och alla tankar går till hans fru och hans dotter, säger Lotta Engberg till GP.

ANNONS
|

Curt-Eric Holmquist som var en svensk pianist, dirigent och kapellmästare berömd från bland annat Go’morron Sverige och Lotta på Liseberg har gått bort.

På tisdagen somnade han in efter en lång tids kamp mot akut myeloisk leukemi, meddelar hans familj.

LÄS MER:Kapellmästaren Curt-Eric Holmquist är död

Lotta Engberg har nåtts av beskedet och känner sorg över bortgången. Curt-Eric Holmquist spelade en stor roll i Lotta Engberg liv, berättar hon.

– Han har varit en stor, stor mentor och vän i alla år. En sådan man kan ringa mitt i natten och fråga och prata om allt, säger hon och fortsätter:

Curt-Eric Holmquist skapade tillsammans med Lotta Engberg Lotta på Liseberg.
Curt-Eric Holmquist skapade tillsammans med Lotta Engberg Lotta på Liseberg. Bild: Måns Langhjelm

– Han var intelligent, genommusikalisk, en fantastisk pianist. Han var som en spillevink, det bodde en liten pojke i honom.

ANNONS

Känt varandra sedan 80-talet

Hon berättar att de träffades för första gången 1984 i samband med Melodifestivalen där hon körade och han var kapellmästare.

Curt-Eric Holmquist skapade också Lotta på Liseberg.

– De fem första åren var det bara Curt-Eric och jag som gjorde det, sedan blev det tv och då blev det fler, säger Lotta Engberg.

I dag sörjer Lotta Engberg Curt-Eric Holmquists bortgång.

– Hjärtat blöder och alla tankar går till hans fru och hans dotter, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS