Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Godisautomaten vann ”Masked singer” i stor stil

Efter nio långa veckor gick ”Masked singer” i mål under fredagskvällen.
– Det har varit utvecklande, spännande och roligt. Nu är jag taggad på att göra mer, säger den singelaktuella Godisautomaten efter sin finalseger i ”Masked singer”.

OBS! Spoiler-alert! Läs vidare på egen risk.

Efter nio långa veckor av hemlighetsmakeri och avancerad maskhållning gick TV4:s storsatsning och tittarsuccé ”Masked singer” i mål på fredagskvällen.

Kampen stod då mellan de tre finalisterna Godisautomaten, Enhörningen och Voodoodockan som i tur och ordning sjöng ”Hey look ma, I made it” (Panic! at the disco), ”Tik tok” (Kesha) och Backstreet Boys gamla 90-talshit ”Everybody”.

Först röstades den energiska Enhörningen bort och när hon tvingades att lyfta på sin mask visade det sig vara skådespelaren Ellen Bergström som charmat panelen och tv-tittarna under våren.

LÄS MER: Hen tvingades lämna ”Masked singers” kvartsfinal

Därefter väntade en duell mellan Voodoodockan och Godisautomaten. Dockan gav sig på ”Natteravn” (Rasmus Seebach), Icona Pops ”I love it” och Amanda Bergmans tolkning av Monica Törnells version av Ted Ströms ”Vintersaga”, medan Godisautomaten gick loss i Junkie XL:s svängiga version av Elvis Presleys ”A little lesss conversation”, DNCE:s ”Cake by the ocean” och Christina Aguileras ”Candyman” – samma låt som han inledde hela tävlingen med för nio veckor sedan.

Panelen gissade på Göran Persson och Kristian Luuk

Och visst blev det Godisautomaten som till slut gick segrande ur striden. Och visst var det Daniel Norberg, komikern från Uddevalla, som dolde sig under den färgglada tuggummimaskinen. Och visst hade både Nour El-Refai och Pernilla Wahlgren redan gissat på honom.

LÄS MER: Hen tvingades lämna ”Masked singer”

Men bland panelens tidigare och mindre träffsäkra chansningar fanns också allt från förre statsministern Göran Persson och Kristian Luuk, till Wille Crafoord och Ola Salo. Något som får Daniel Norberg att skratta gott när GP når honom på mobilen.

– Ja du ... Göran Persson kändes överraskande. Å andra sidan gick luften ur mig lite när Nour El-Refai sade mitt namn redan efter andra numret. Därefter undvek jag mina klassiska moves och försökte att röra mig på ett så annorlunda sätt som möjligt.

Hur skulle du vilja sammanfatta din erfarenhet av Masked singer?

– Oj, det har varit spännande, roligt och jag har lärt mig massor. Jag är en betydligt bättre sångare i dag än innan tävlingen drog igång. Det känns också kul att bli bedömd för sin röst och inte massa andra saker. Till exempel sjöng ju Anders Bagge alldeles fantastiskt fint i sin björndräkt.

Daniel Norberg känner sig ”oförlöst” som artist

Det var förra veckan som musikproducenten Anders Bagge (Sjöbjörnen) slogs ut ur tävlingen och berättade då att han tänker fortsätta sjunga och bland annat släppa ett antal jullåtar till hösten. Även Daniel Norberg, kanske mest känd för sina parodier på olika Melodifestivallåtar, hoppas nu att kunna ta sin karriär ett steg vidare.

LÄS MER: Sjöbjörnen och Draken tvingades lämna ”Masked singer”

– Jag känner mig faktiskt rätt oförlöst som artist och släpper min första ”riktiga” singel om två veckor. Det är väldigt spännande! Sedan får vi se vart det tar vägen.

Oavsett hur det går har du en fin segerstatyett som bevis på din framgång. Var ska du ställa den?

– Den har legat gömd längst in i garderoben i flera veckor, men nu ska den fram i fönstret som en stor och ståtlig julprydnad, säger Daniel Norberg.

Oklart om det blir en ny säsong av ”Masked singer”

Även för TV4 har ”Masked singer” blivit en stor framgång och precis den tittarsuccé man hade hoppats på. Under våren har programmet snittat mellan 1,5 och 2 miljoner tittare och därmed seglat förbi och lagt kanalens gamla flaggskepp ”Let’s dance” bakom sig.

Trots det vill ingen på TV4 idag bekräfta om det blir en andra säsong av ”Masked singer” eller inte. Besked om programmets framtid i Sverige ”får vi återkomma kring längre fram” skriver TV4:s presskontakt i ett mejl.

FOTNOT: Vem som dolde sig i den långa Voodoodockan som slutade på andra plats? Ingen mindre än programledaren, författaren, SVT:s förre nöjeschef och tv-serien ”Brons” skapare Hans Rosenfeldt.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.