Einár skulle ha uppträtt i Scandinavium i november

Den 19 november ska världsstjärnan Zara Larsson uppträdda i Scandinavium. Vid hennes sida skulle rapartisten Einár stå som gästartist. Nu är han död.

ANNONS
|

Om knappt en månad ska popstjärnan Zara Larsson stå på scen i Göteborg. Men om konserten blir av lär det bli en emotionell kväll. Vid hennes sida skulle nämligen rapparen Einár stå som gästartist. Nu är han död, skjuten natten till fredag.

Konserten hålls i Scandinavium, men det kommunala evenemangsbolaget Got Event vill inte kommentera vad som händer nu när stjärnan är avliden.

LÄS MER:Grannen om Einár: ”Att hans röst tystas är en sorg”

”Det känns inte som vi är rätt part att göra det. Men det är så klart alltid oerhört tragiskt när unga människor dör”, skriver Got Events kommunikationsansvarige Mikael Persson.

Bakom arrangemanget står också konsertarrangören Live Nation. I sociala medier kommenterar de Einárs död:

ANNONS

”En av nutidens största talanger har lämnat oss. Trots sin unga ålder tog han hela musiksverige med storm med sina texter och sin otroliga närvaro. Vi är ärade över att få ha varit en del av hans artistiska resa. Våra tankar går till familjen och alla nära, samt alla fans som han har berört. Vila i frid Nils.”

GP har sökt Live Nation för att få veta hur konserten på Scandinavium kommer att påverkas av den tragiska händelsen, men har inte fått några svar.

LÄS MER:Rån, mord och rappare – så här startade gängkriget i Stockholm

LÄS MER:Här finns inget tryggt Hollywoodslut

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS