Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tre personer knutna till GSO har insjuknat i covid-19. Torsdagens streamade konsert är därför inställd.
Tre personer knutna till GSO har insjuknat i covid-19. Torsdagens streamade konsert är därför inställd.

Coronautbrott i GSO – kvällens konsert inställd

Tre personer knutna till Göteborgssymfonikerna är smittade med corona. Kvällens livestreamade konsert – årets första från Konserthuset– har därför ställts in med kort varsel.

”På grund av ett fall av konstaterad coronasmitta i orkestern den här veckan tvingas vi tyvärr ställa in kvällens livesändning”. Det står att läsa på GSO:s hemsida.

Men faktum är att tre personer i eller knutna till Göteborgs symfoniker nu är smittade med covid-19. Det bekräftar GSO:s presskontakt Stefan Nävermyr.

LÄS MER: Göteborgs Symfoniker spelar digitalt i vår

– Vi har haft tre personer smittade med covid under två veckors tid. Med tanke på säkerheten har ledningen därför beslutat att ställa in kvällens livesändning.

”Känns väldigt trist”

Det som skulle ha blivit årets första streamade konsert med GSO och Göteborgs Symfonikers chefdirigent Santtu-Matias Rouvali – bland annat Stravinskys ”Pulcinella”, Adès ”Three studies from couperin” och filmmusiklegendaren Nino Rotas trombonkonsert med orkesterns Endre Vetås som solist – blir alltså inte av.

– Det känns såklart väldigt trist, alla har varit taggade och sett fram mot detta. Vi har dessutom arbetat hårt för att minimera smittorisken och gjort vad vi kan för att skydda orkesterns medlemmar och de som jobbar bakom orkestern från corona, understryker Stefan Nävermyr.

LÄS MER: 215 000 från tittarna efter GP:s julkonsert

Hur och var de tre personerna knutna till orkestern har smittats, eller om smittokedjan är relaterad på något sätt, är ännu oklart.

– Läget är ju som det är och vi väljer därför att vidta den här försiktighetsåtgärden, säger Stefan Nävermyr.

GSO:s nästa streamade livekonsert är planerad till den 22 april och det är Stefan Nävermyrs förhoppning att den ska gå att genomföra som planerat.

LÄS MER: Klassiska konserter att streama hemma i soffan - utan kostnad

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.