215 000 från tittarna efter GP:s julkonsert

Tittarna som såg julkonserten med Petra Marklund och The tallest man on earth har hittills samlat in 215 000 kronor till Stadsmissionen. Nu går GP vidare och bjuder på två klassiska konserter med Göteborgssymfonikerna.

ANNONS
|

I samband med GP:s julkonsert på Storan tidigare i veckan fanns en möjlighet för tittarna på gp.se att swisha in pengar till stöd för Göteborgs Stadsmission.

Vid lunchtid på fredagen, mindre än två dygn efter att konserten streamats på GP:s sajt, hade 215 000 kronor kommit in till Stadsmissionen. Det är ett tydligt bevis på att både Petra Marklund och The tallest man on earth (Kristian Matsson) gjorde ett utmärkt jobb tillsammans med Linnea Olsson och Augustifamiljen på Storans scen, men det tyder också på att GP:s tittare gärna lättar lite extra på plånboken nu i juletider.

– Över 200 000 kronor ... det känns helt fantastiskt. Otroligt roligt, säger Camilla Hall på Göteborgs Stadsmission och gläder sig åt det ekonomiska tillskott som nu kommer att gå till stans fattiga barnfamiljer.

ANNONS

– Det blir mat, vinterkläder och julklappar till dem som behöver det bäst.

Dessutom skickade artisterna med ett par handplockade presenter för Stadsmissionen att dela ut till några familjer nu i jul. Augustifamiljen skänkte en signerad elgitarr, Petra Marklund hade tagit med sig ett schackspel som hon också signerade och Kristian Matsson lämnade över två av hästen Bellas förhoppningsvis lyckobringande skor från stallet hemma i Gagnef.

LÄS MER:Här tar Stadsmissionen emot Augustifamiljens julklapp

– Det här är en väldigt fin gest av musikerna och presenterna är unika. Så vi ska försöka se till att de hamnar hos någon som är just musikintresserad eller som tycker om schack. Vi tar hjälp av föräldrarna, de känner ju sina barn bäst, sade Åsa Vilu, områdeschef på sociala området hos Göteborgs Stadsmission.

GP bjuder på dubbla konserter med Göteborgssymfonikerna

GP:s julkonsert med Petra Marklund, The tallest man on earth och Linnea Olsson kan ses på gp.se fram till och med den 15 januari, men tidningen går nu också vidare med andra musiksatsningar.

På juldagen och nyårsdagen kommer vi att sända två unika konserter med Göteborgssymfonikerna från Konserthuset här på gp.se, den första med jultema och den andra med lite festligare ”champagnemusik”.

– Vi har klippt ihop och gjort en kavalkad av det som GSO har spelat under de senaste åren, säger symfonikernas vd och konstnärlige ledare Sten Cranner.

ANNONS

LÄS MER:Julens överflöd finns inte för alla

Bland dirigenterna under de båda konsertkvällarna syns Manfred Honeck, Nathalie Stutzmann, Barbara Hannigan. Finnegan Downie Dear och Göteborgssymfonikernas chefsdirigent Santtu-Matias Rouvali. Dessutom medverkar pianisten Roland Pöntinen och solisten Peter Mattei.

Konserterna sänds med start kl 19, pågår i cirka 45 minuter och kommer att finnas tillgängliga till och med 15 januari.

GP:s julkalender

Julen år 2020 kommer inte att bli som andra jular. Men även om vi journalister skriver mycket om isolering, smittspridning och nedstängning så är det viktigt att vi inte glömmer att det finns mycket att glädjas åt. Människor som ställer upp för varandra och sprider julglädje, familje- och vänskapsband som knyts starkare och ett samhälle som står starkt under denna prövning. För att sprida värme i jultid kommer GP varje dag, från den första till tjugofjärde december, öppna en lucka med en positiv nyhet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS