Camilla Läckbergs kupp i GP:s monter

Intervjun med David Lagercrantz i GP:s monter tog plötsligt en oväntad vändning. Sveriges deckardrottning Camilla Läckberg dök upp i publiken för att skoja om en färsk krönika som Lagercrantz skrivit – med rubriken ”Jag springer så fort Läckberg närmar sig”.

ANNONS
|

Under lördagen gjorde Sveriges deckardrottning Camilla Läckberg ett oväntat utspel. Mitt under intervjun med författaren David Lagercrantz i GP:s monter på Bokmässan dök hon upp bland åhörarna för att se om Lagercrantz skulle hålla vad han lovat. Det efter en krönika i Expressen med rubriken ”Jag springer så fort Läckberg närmar sig”.

– Här är jag! skrek Camilla Läckberg triumferande från någon av de främre raderna i publikhavet och viftade glatt med armarna.

– Ska du inte springa nu?

David Lagercrantz som sjunkit ner i en av fåtöljerna på GP:s scen för att tala om sitt skrivande hoppade upp. De båda bästsäljande deckarförfattarna började skojfriskt munhuggas.

ANNONS

Lagercrantz: ”Behöver du en spökskrivare så finns jag här”!”

Bakgrunden var krönikan, där David Lagercrantz lyfter några av yrkets baksidor: dödligt tråkigt prat om förlagskontrakt, och försäljningslistor. Deckarförfattare som är jättenoga med att vara jättesnygga på Instagram och lägger ut varje liten framgång på Adlibris i sociala media.

”Har någonsin jag varit likadan, så skjut mig på en gång.” skriver han och lite senare:

”Jag ska nog överleva, bara jag springer så fort Läckberg och kompani närmar sig.”

Det var sanningshalten i detta uttalande Camilla Läckberg nu själv såg chansen att få pröva – i GP:s monter på Bokmässan.

Publiken höll andan och undrade vad som skulle hända härnäst. Även undertecknad, i egenskap av moderator, tänkte att nu kanske intervjupersonen faktiskt springer sin väg (trots att han inte ens blivit särskilt hårt grillad).

I stället var det Camilla Läckberg som morskt marscherade iväg sedan hon konstaterat att David Lagercrantz inte skulle följa efter.

Han tog plats i stolen igen och ropade samtidigt efter Läckberg att ”Behöver du en spökskrivare så finns jag här!”.

LÄS MER:Köer, köer, köer – hela Bokmässan är full av köer

LÄS MER:Ljudet har tagit över Bokmässan

LÄS MER:Här är programmet i GP:s monter på Bokmässan 2023

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS